Aksaray Emniyeti 18 Okulda Bin 747 Ögrenciye Temel Trafik Egitimi Verdi
Aksaray Il Emniyet Müdürlügünce planlanan egitim çalismalari çerçevesinde trafik polisleri tarafindan 18 okulda bin 747 ögrenciye temel trafik egitimi verildi.

Il Emniyet Müdürlügüne bagli Trafik Tescil ve Denetleme Subesi tarafindan 2022-2023 egitim-ögretim yili içerisinde tüm okullarda verilmesi planlanan temel trafik egitimlerinin ilk gününde 18 okulda bin 747 ögrenciye ulasildi. Okullarda konferans olarak yapilan egitim çalismasinda ögrencilere trafik bilinci egitimi verilirken, trafik kurallari ceza maddelerine göre tek tek anlatildi. Her konuda farkli örneklerle ögrencilere bilgi verildi.
Ögrenciler temel trafik egitimi çerçevesinde merak ettiklerini polis ekiplerine sorarak bilgiler aldi. Sunumlar esliginde verilen egitimde trafikte kullanilmasi yasak olan materyallerin yasaklanma nedenleri ve emniyet kemerinin hayati önem tasidigi konular ögrencilerin ilgisini çekti. Il Emniyet Müdürlügü resmi sosyal medya hesaplarindan, "Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügünce 2022-2023 Egitim-Ögretim yilinda okullarda Temel Trafik Egitimleri planlanmis olup, bu çerçevede ilkokul, ortaokul, lise düzeyinde 18 okula toplamda bin 747 ögrenciye Temel Trafik Egitimi verilmistir. Egitimlerimiz devam etmektedir” paylasimi yapildi.
Trafik egitimlerini can güvenligi için olumlu buldugunu belirten ögrenci Yaren Uzun (16), “Trafik hakkinda temel bilgi verdiler. Canimizi korumamizla alakali bilgiler verdiler. Bizde memnun kaldik. Çok mutlu olduk. Emniyet kemerini her zaman takmamiz gerektigi vardi. Emniyet kemeri takmadigimizda olabilecek yani basimiza gelebilecek kazalar gösterildi. Yani en büyük bence kemer takmaydi. Tesekkür ederiz onlara karsi, çünkü bizim için mücadele ediyorlar. Bizim can sagligimiz için ugrasiyorlar. Her zaman bizim için ugrasiyorlar. Tesekkür ediyoruz” dedi.
Emniyet kemerinin hayati önem tasidigini ve bu egitimlerin okullarda sürekli verilmesi gerektigini belirten ögrenci Yunus Emre Türker (17), "Buraya trafik subeden 2 tane memurumuz geldi. Bize trafik hakkinda bazi genel bilgiler verdiler. Bilgilendirdiler bizi, bu bilgiler içerisinde emniyet kemeri vardi. Sürücü belgesi vardi. Trafige nasil çikmamiz hakkinda gereken bilgileri aldik. Onlarda sürekli bizim için ugrasiyorlar. Trafikte kaza olmasin, canimizi tehlikeye atmayalim diye bu tür bilgileri aktardilar. Ise yarayisli bir bilgi bunlar yani mümkün oldugunca ögrenmesi gerekir. Trafik ekiplerimizin de bu bilgiyi genel olarak okul tarzi yerlerde paylasmasi gerektigini düsünüyorum” diye konustu.
Bir baska ögrenci Sefa Alper Karakülah ise “Bugün emniyetten 2 tane memurumuz geldi. Bize trafikle ilgili önemli bilgiler verdiler. Bunlarin içinde kemer takmanin önemli oldugu ve böyle trafik kurallarina uymamiz gerektigini söylediler. Onlara tesekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
