Sanliurfa'da Isçiye Yüzde 110 Zam

Haliliye Belediyesi ile Hizmet-is Sendikasi arasinda imzalanan Toplu Is Sözlesmesiyle isçilere yüzde 110 oraninda zam yapildi. Sözlesme isçiler tarafindan sevinçle karsilanirken, Baskan Mehmet Canpolat, “Hep iyisi ve en iyisi olacagiz dedik ve en iyi sözlesmeyi imzalamis olacagiz. Isçi kardeslerimize hayirli olsun” dedi.

Sanliurfa'da Isçiye Yüzde 110 Zam
Haliliye Belediyesi ile Hizmet-is Sendikasi arasinda Toplu Is Sözlesmesi imzalandi. Recep Tayyip Erdogan Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen imza törenine, Belediye Baskani Mehmet Canpolat, HAK-IS Federasyonu Genel Baskan Yardimcisi Halil Özdemir, Hizmet- Is Sendikasi Sanliurfa 1 Nolu Sube Baskani Seydi Eyyüpoglu ve belediye personelleri katildi.

Imza töreni öncesi yaptigi açiklama ile her zaman isçilerin yaninda olduklarini ifade eden Belediye Baskani Mehmet Canpolat, “Birazdan en iyi sözlesmeyi imzalamis olacagiz” dedi.

Toplu Is Sözlesmesi ile yüzde 110’a yakin bir zam yapildiginin bilgisini veren Canpolat,“Ilklerin ve yenilerin belediyesi olacagiz, hep iyisi ve en iyisi olacagiz dedik ve en iyi sözlesmeyi insallah birazdan imzalamis olacagiz. Insallah yüzde 110’a yakin bir zam orani ile birlikte. Bu da yetmedi yeni bir müjde daha vermek istiyorum. Ocak ayindan itibaren yemek ücretleriniz günlük 55 lira olarak hesaplariniza yatacak. Toplu is sözlesmemiz hayirli ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.

HAK-IS Federasyonu Genel Baskan Yardimcisi Halil Özdemir ise salondaki ortamin Haliliye Belediyesindeki birlik ve beraberligi anlattigini belirterek, Türkiye’nin en iyi sözlesmesine imza atildigini kaydetti ve Canpolat’a tesekkür etti.

Haliliye Belediyesi ile Hizmet-is Sendikasi arasinda imzalanan sözlesme isçiler tarafindan da sevinçle karsilandi. Isçiler emegi geçenlere tesekkür etti. Yapilan zam miktari ile birlikte isçi maaslarinin 9 ile 9 bin 500 lira arasinda degisen bir ücrete yükseltildigi bildirildi.

Kaynak: İHA