OMÜ'de Is Arama Becerileri Semineri

SAMSUN – Ondokuz Mayis Üniversitesi’nde (OMÜ) ögrencilere is arama becerileri ve CV hazirlama ile ilgili seminer verildi.

OMÜ'de Is Arama Becerileri Semineri
OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen seminer Ondokuz Mayis Üniversitesi, Samsun Sanayici ve Is Insanlari Dernegi (SAMSIAD), Samsun Teknopark ve Toyota Plaza Derindere is birligi ile düzenlendi.

Etkili CV hazirlama tekniklerini, CV hazirlarken yapilmamasi gereken hatalari ve mülakatta dikkat edilmesi gereken konular hakkinda ögrencilere bilgi verildi.

Özgeçmis sablonlarinin sade olmasi gerektigini, tek bir sayfadan olusmasi gerektigini, olmasi gerekenden fazla büyük puntolarin kullanilmamasi gerektigini vurgulayan Insan Kaynaklari Müdürü Banu Eser Eruçar, yapilan bu tarz yanlislarin kötü bir izlenim olusturdugunu katilimcilara aktardi. Daha sonra Eruçar, salonda dagitilan örnek CV sablonlarini ögrencilerle birlikte inceleyerek, onlara nasil bir yol izlemeleri gerektigini anlatti. Özgeçmisin öneminden bahsederken staj döneminde bile CV örneginin bulunmasi gerektigini vurgulayan Eruçar, bunun için, bazi internet sayfalarindan bahseden Eruçar, “Tek sayfalik bir CV dosyasi yazdiginizda, isverenlerin okumasi daha iyi olacaktir. Is dünyasina adim attiginizda sizlerin bulunurlugu CV’ler sayesinde daha kolay olacaktir” dedi.

CV yazarken ters kronolojik siranin önemine dikkat çeken Eruçar, en son mezun olunan okulu, staji veya is yerinin sonda olacak sekilde yazilmasi gerektigini belirtti.

Etkinlik, hatira fotografinin çekilmesiyle beraber sona erdi.

Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkindalik ayi

OMÜ Tip Fakültesi Hastanesi, Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkindalik ayi çerçevesinde video yayinlayarak meme kanserinin önlenmesine iliskin önemli bilgiler sundu. Tip Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Gürsel, verdigi mesajda meme kanserinin toplum sagligi açisindan dikkat çekilmesi gerektigini vurgulayarak kanserin erken teshisi ve radyoterapinin önemine dair açiklamalarda bulunuldu.

Meme kanserinin kadinlarda görülen kanserlerin üçte birini olusturdugunu söyleyen Gürsel, “Meme kanserinin bu kadar çok görülmesinin yaninda kür oranlarimizin yüksek olmasi önemli bir faktör ancak bunun içinde erken tani çok önemli. Erken teshis için meme kanserinin tarama programi oldugunu biliyoruz. Özellikle 40-69 yas arasinda bulunan kadinlar iki senede bir mamografi taramalarini aksatmamalarini öneriyoruz. Ayrica meme kanserini hayatimizdan uzak tutabilmek için yapabileceklerimizin basinda saglikli beslenme, kilomuza dikkat etme fiziksel olarak aktif bir hayat sürme, egzersiz yapmak önemli” diye konustu.

Meme kanseri tedavisinden daha az etkilerle kurtulmak için radyoterapiye ihtiyaç oldugunu da vurgulayan Prof. Dr. Gürsel, “Bu alan cerrahi ile is birliginde teknolojik ve bilimsel gelismelerle daha az islem yapilarak kanserin önlenmesinde önemli bir tedavi yöntemidir. Radyoterapiden hastalarimizin korkmamasini diliyoruz. Sonuç olarak meme kanseri farkindaliginizda olsun ama hayatinizda olmasin.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA