Mardin'in Istihdam Kapisi Tekstil Fabrikalari Yükselmeye Basladi

Mardin Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi ortakliginda yapimina baslanilan yeni istihdam kapisi tekstil fabrikalari hizla yükselmeye devam ediyor.

Mardin'in Istihdam Kapisi Tekstil Fabrikalari Yükselmeye Basladi
Mardin Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi ortakliginda sehrin kalkinmasi ve istihdamina katki sunmak amaciyla kent genelindeki 11 tekstil fabrikasinin yapimi hizla devam ediyor. Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Genel Sekreter Murat Süzen ve yetkililerle birlikte 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapimi devam eden 5 tekstil fabrikasinda incelemelerde bulundu. Çalismalarin geldigi son durum hakkinda bilgi alan Vali Demirtas, Mardin genelinde 11 tekstil fabrikasi yaptiklarini ifade etti.

Vali Demirtas, “2. OSB’de su an 5 tekstil fabrikasi yapiyoruz. Bunlardan 4 tanesi 3’er bin metrekare, 1 tanesi ise 10 bin metrekare kapali alana sahip. Il genelinde ise 11 adet tekstil fabrikasi yapiyoruz. Amacimiz vatandaslarimiza yeni istihdam ve is kapisi açmak” dedi.

Kentin is gücü potansiyelini kentin gelisimi için kullanacaklarini aktaran Vali Demirtas, “Bir taraftan üretim yapalim, bir taraftan ihracat yapalim, bir taraftan da vatandaslarimiza istihdam alanlari açalim diye düsünüyoruz. Simdiden hayirli olmasini diliyorum. En kisa süre içerisinde buradaki fabrikalari bitirip firma sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz. Firma sahiplerinden bizim tek bir istegimiz var. Her bir fabrikada en az 200 kisiye istihdam saglamasini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA