Mahalle Evlerinde Üretilen Mis Kokulu Sabunlar Festivale Hazir

Balikesir’in Ayvalik Belediyesi mahalle evlerinde kadinlar tarafindan üretimi yapilan dogal sabunlar, 3-6 Kasim tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan 17. Ayvalik Uluslararasi Zeytin Hasat Festivali’nde Kirlangiç Yasam Merkezi’nde kurulacak mahalle evleri ve kooperatif stantlarinda satisa sunulacak. Aile bütçelerine destek olmak amaciyla belediyenin mahalle evlerinde deneyimli ustalarin gözetiminde mis kokulu sabun üreten kadinlar hem yaptiklari isten hem de elde ettikleri kazançtan oldukça memnun.

Mahalle Evlerinde Üretilen Mis Kokulu Sabunlar Festivale Hazir
Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin’in, “Kadinlara gelir kapisi olacak önemli projelerimden” dedigi mahalle evlerinde gelistirilen projelerden biri olan sabun üretimine Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin’in esi Canan Ergin de katilarak kadinlara eslik etti.

Dört ayri bölgede hizmet veren mahalle evleri tarafindan yürütülen sabun üretim projesine Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin atölye ve ekipman destegi sagladi. Belediye tarafindan finanse edilen ve koordinasyonu saglanan projede mahalle evlerinde mis kokulu sabunlar titizlikle üretilerek hasat festivaline hazirlandi.

Mahalle evlerinde yürütülen projelerin her zaman destekçisi olmaya devam edeceklerini vurgulayan Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, “Ayvalik Belediyesi olarak yerel ve dogal hammaddeden olusan sabunlarin yapimi bizleri çok mutlu ediyor. Bu sayede dogamiz ve denizimiz daha temiz kalacak. Mis kokulu Ayvalik’imiz mahalle evlerindeki kadinlarimizin ürettigi bu sabunlarla her sey daha da güzel kokacak” dedi.

Kaynak: İHA