Kusadasi'nda Yaz Sezonu Kruvaziyer Bereketi Ile Devam Ediyor

Aydin’in Kusadasi ilçesinde yaz sezonu tüm hizi ile devam ediyor. Kis sezonunun gelmesiyle birlikte yurt genelinde sicakliklar düsüse geçerken, Kusadasi plajlarinda sicaktan bunalan yerli ve yabanci turistler ekim ayinda denize girmeye devam ediyor.

Kusadasi'nda Yaz Sezonu Kruvaziyer Bereketi Ile Devam Ediyor
Ege Bölgesi’nin turizm baskenti Kusadasi’nda kis mevsiminin yaklasmasina ragmen plajlarin dolu olmasi dikkat çekti. Ekim ayina ragmen hava sicakliklarinin yüksek oldugu ilçede vatandaslar kamp sandalyelerini alip sahillere akin etti. Yerli ve yabanci turistlerin yaz aylarinda vazgeçilmez adresi olan Kusadasi plajlarinda özellikle yabanci turistlerin denize girip güneslendigi görüldü.

Akdeniz’in en önemli kruvaziyer limani olan Kusadasi, ekim ayinda yogun bir kruvaziyer trafigi yasiyor. Günde ortalama 3 yolcu gemisinin yanastigi Kusadasi Limani’ndan yaklasik 5 bin turist ilçeye giris yapiyor. 2022 yilinda yaklasik 600 bin yolcunun giris yapmasi bekleniyor.

Rus turistlerin öncelikli tercihi Kusadasi

Rusya’dan ailesiyle kente tatil için gelerek Kusadasi plajlarinin tadini çikaran Angelina Miroshnichenko, kenti çok begendigini belirterek, “Buraya esim ve çocugumla ilk defa tatil için geldim. Biz Kusadasi’na bayildik. Sahilleri çok temiz ve huzur veren bir manzarasi var. Her sey tam anlamiyla mükemmel” dedi.

Tatil için Kusadasi’ni tercih eden ve ailesiyle denize girip güneslenen Konstantine Filipova da, Kusadasi’ni çok begendigini ifade ederek, “Kusadasi’nin plajlari çok temiz ve güzel. Daha önce Kusadasi’na hiç gelmemistim. Ailem ve ben kenti çok begendigimiz için artik her sene gelmeyi planliyoruz. Tatilimiz çok güzel geçiyor ve hava da güzel oldugu için denize girme sansi yakaladim. Rusya’ya dönünce arkadaslarimiza Kusadasi’nin tatil için ne kadar harika bir yer oldugunu söyleyecegim” dedi.

Kaynak: İHA