GSO'da Konukoglu Ve Ünverdi Yeniden Baskanliga Seçildi

Gaziantep Sanayi Odasi’nda (GSO) 2022-2026 döneminde görev alacak yeni meclis divani, yönetim kurulu, delege ve disiplin kurulu üyeleri seçildi.

GSO'da Konukoglu Ve Ünverdi Yeniden Baskanliga Seçildi
15 Ekim’de yapilan ve 35 meslek grubunda 189 meslek komite üyesinin seçildigi GSO Meslek Komiteleri ve Meclis Üyelikleri seçiminin ardindan olusan 77 kisilik meclis, ilk toplantisini gerçeklestirerek GSO’nun 9’uncu dönem meclis divani, yönetim kurulu, delege ve disiplin kurulu üyelerini belirledi. Seçim sonuçlarina göre Adil Sani Konukoglu Meclis Baskanligi, Adnan Ünverdi de Yönetim Kurulu Baskanligi görevine bir kez daha seçildi.

GSO seçimlerinde Adil Sani Konukoglu baskanligindaki Meclis Divan Kurulu’nda, Baskan Yardimciligina Saim Akinal ve Vedat Topçuoglu, katip üyelige ise Metin Yildirimdemir seçildi. Adnan Ünverdi baskanligindaki Yönetim Kurulu’nda Ferhan Sagim, Basar Küçükparmak, Mustafa Özgüler, Melike Yüksel, Hakan Aslansoy, Cengiz Konukoglu, Kenan Durur, Ali Can Koçak, Ibrahim Kara ve Bora Tezel yer aldi. GSO Disiplin Kurulu’nda Ali Konukoglu, Sedat Akinal, Emin Helvacikara, Fazil Özyasar, Selami Yetkinsekerci ve Mehmet Sami Kaleoglu seçildi.

GSO’nun TOBB Delegeleri ise su isimlerden olustu: Adil Sani Konukoglu, Mustafa Topçuoglu, Cevdet Akinal, Sami Konukoglu, Burhan Çagdas, Cemil Direkçi ve Metin Erturhan.

’’Hedefimiz, kent sanayimizi daha yukariya tasimak

Meclis Baskani Adil Sani Konukoglu, yaptigi tesekkür konusmasinda, üretim ve ihracatin merkezi Gaziantep’i dünyadaki hizli dönüsüme adapte etmek için ve Gaziantep’in firsatlarla dolu bu yeni dönemin lider sehirleri arasinda yer almasini saglamak hedefiyle ayni kararlilikla çalismaya devam edeceklerini söyledi.

“Odamizin 8. dönemi is dünyamizin sesi olmamiz ve ortak girisimlerimiz açisindan somut sonuçlara vesile oldu” diyen Konukoglu, yeni dönemde de somut ve reel projelerle Gaziantep’in gücüne güç katacaklarini kaydetti.

Seçimde kendisine gösterilen teveccühe tesekkür ederek, yeni dönemin hayirli olmasi temennisinde bulunan Konukoglu, “Ülkemizin kalkinmasi, firmalarimizin sürdürülebilir yapiya ulasmalari, kent sanayimizi nitelikli, kaliteli ve yenilikçi üretimin merkezi haline getirmek en büyük hedefimiz. Bu hedef dogrultusunda birlikte yol yürüyecegimiz yeni ekip arkadaslarimiza basarili ve uyumlu bir çalisma dönemi olmasini temenni ediyor, birlikte bugüne kadar görev yaptigimiz tüm yönetim kurulu, meclis ve divan kurulu üyelerimize tesekkür ediyorum” dedi.

’’Seçimlerimizi bayram havasinda tamamladik’’

Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi de Gaziantep Sanayi Odasi seçimlerini demokratik çerçevede, bayram havasinda ve örnek olacak sekilde tamamlamis olmanin mutlulugunu yasadiklarini kaydederek 9’uncu döneme en güçlü sekilde hazirlandiklarini, Gaziantep Sanayi Odasi’nin bu dönemde ses getirecegini söyledi.



Yeni seçilen yönetim kurulu, meclis, meclis divani, delege, disiplin kurulu ve komite üyelerini tebrik eden Ünverdi, “Geçmis dönem meclisimizde olan tüm yol arkadaslarimiza, kent ve ülke sanayisi ile odamiza kattiklari deger ve özverili çalismalari için sükranlarimi sunuyorum. Bu dönemde de meslek odalari arasinda kadin temsili konusunda kadin meclis üyesi sayimizi artirmak suretiyle öncü olmaya devam edecegiz. Örnek bir seçimin ardindan, sanayi odamizda önceligimiz olan kadin temsilini bugün itibari ile 3’ten 5’e çikarmis durumdayiz. Biz bu yolu gençlerimizle birlikte yürüyecegiz demistik, gençlerimize firsat verecegiz, yeni dünyayi onlarla birlikte yakalayacak, gelecegimizi birlikte insa edecek ve nihayetinde bayragi onlara devredecegiz demistik. Bugün ilk adimi da attik. 9’uncu dönem için Gaziantep Sanayi Odasi’nda ‘Dinamik Oda’ basligi öne çikacak” ifadelerini kullandi.

Yeni seçilen yönetim ve meclis üyeleri ile birlikte omuz omuza vererek Gaziantep için öncü olma misyonuyla sanayi, ticaret ve istihdami daha da yukari tasiyacak çalismalar gerçeklestireceklerini ifade eden Ünverdi, “Yeni pazarlarla ihracatimizi artiracak, dünyanin diger odalari ile yeni is birlikleri yaparak, ticari baglarimizi ve iliskilerimizi gelistirecegiz. Fuarlarimiza yenilerini ekleyecek, kümelenme çalismalari ile hazir giyim ve geri dönüsüm gibi sektörlerimizin birlikte üretim yapmalarini saglayacak organize sanayi bölgeleri kurulmasi için projeler yürütecegiz. Bunlarin yani sira ülke ekonomimizin kalkinmasini hizlandirmak için küresel bir vizyonla; ileri teknolojili, yüksek katma degerli, çevreci üretimler gerçeklestirmek için çalismalarimizi sürdürecegiz. Bölgemizin tek sanayi odasi olarak, sosyal ve kültürel anlamda da bölgemizin gelismesine öncülük edecegiz. Yeni bir döneme birlikte adim atiyor, kan tazeliyor, yeniden basliyoruz. Sahsima gösterilen teveccüh için de tesekkür ediyor, seçimlerimizin hayirlara vesile olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA