FETÖ Operasyonunda Ele Geçen Deste Yüklü Para Emniyette Sergilendi

Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) mahrem yapilanmasinin ve renklendirilmis kriptolarinin desifre edildigi “Gazi Turgut Aslan Operasyonu“nda ele geçen döviz ile Türk lirasi cinsinden yüklü miktarda para ve degerli madenler emniyette sergilendi. Sorusturma çerçevesinde Istanbul polisinin 4 ilde yürüttügü operasyonda 51 süpheliden 47’sinin yakalandigi bildirildi.

FETÖ Operasyonunda Ele Geçen Deste Yüklü Para Emniyette Sergilendi
FETÖ/PDY’nin güncel yapilanmasi, yeni eleman temini ve finans kaynaklarinin desifresine yönelik cumhuriyet bassavciliklarindan terörizmin finansmani çerçevesinde alinan sorusturma izinleri dogrultusunda harekete geçen Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlar (KOM), Terörle Mücadele (TEM), Siber Suçlarla Mücadele daire baskanliklari ile Istihbarat Baskanligi ve Mali Suçlari Arastirma Kurulu Baskanligi (MASAK) ekiplerince 8 ay boyunca gizlilik içinde yürütülen sorusturma çerçevesinde 59 ilde es zamanli operasyon baslatilmisti. 15 Temmuz’da darbeciler tarafindan basindan vurulan Devlet Övünç Madalyasi sahibi eski Emniyet Terörle Mücadele Daire Baskani Turgut Aslan’in adinin verildigi operasyonda, yakalama karari bulunan 704 süphelinin 599’u yakalanmisti. Örgütün mahrem yapilanmasi ve renklendirilmis kriptolarinin desifre edildigi sorusturmada, Istanbul polisinin 4 ilde yürüttügü operasyonda aranan 51 süpheliden 47’si yakalandi. 52 adrese yapilan es zamanli baskinda ele geçen balya balya döviz ile Türk lirasi cinsinden yüklü miktarda para ve degerli madenler emniyette sergilendi. Operasyonda 1 milyon 81 bin 430 TL, 468 bin 876 dolar, 102 bin 645 avro, 6 bin 930 pound ile 1 kiloya yakin altin, 2 tabanca ve çok sayida dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Para transferinde iz kaybi için banka ATM’lerinden kartsiz islem yapmislar

FETÖ’nün organize sekilde para transfer yöntemlerinin de desifre edildigi operasyonda, örgüt üyelerinin banka ATM’lerinden kartsiz islem, kargo ve elden teslim yöntemleri ile FETÖ/PDY’nin güncel yapilanmasinda görev alan mensuplarina düzenli olarak gerçeklestirdigi para transferinin boyutlari da ortaya çikti. Operasyon çerçevesinde yapilan çalismalar, örgütün güncel durumu, yeni eleman kazanma çalismalari ve para transferlerinde kullandiklari yöntemlerin yanisira örgütün halen kamuda akademisyen, ögretmen, infaz koruma memuru, tip doktoru olarak görev yapan desifre olmamis renklendirilmis üyeleri ile mevcudiyetini devam ettirme çabasinda oldugu tespit edildi.

Devlet içindeki FETÖ mensuplari ‘kurye’ olarak kullaniliyor

Kamu görevlisi 17 süphelinin örgütün mahrem yapilanmalarinin finanse edilmesinde kurye olarak etkin rol aldiklari da güvenlik ve istihbarat birimlerince tek tek belirlendi. Söz konusu sorusturma çerçevesinde örgütün ‘mahrem yapilanmasi’ ve renklendirilmis kriptolari büyük oranda gün isigina çikarildi.
Kaynak: İHA