Cumhurbaskani Erdogan Ve Aliyev, Zengilan Uluslararasi Havalimaninin Açilisini Yapti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Azerbaycan’in Ermenistan isgalinden kurtardigi topraklarda insa ettigi ikinci havalimani olan Zengilan Uluslararasi Havalimanina indi. Erdogan, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ile birlikte Zengilan Uluslararasi Havalimaninin açilisini gerçeklestirdi.

Cumhurbaskani Erdogan Ve Aliyev, Zengilan Uluslararasi Havalimaninin Açilisini Yapti
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Azerbaycan’in Ermenistan isgalinden kurtardigi Karabag’a geldi. Erdogan’i tasiyan TC-TUR uçagi, Karabag’in dünyaya açilan 2. kapisi olma özelligini tasiyan ve 26 Nisan 2021’de temeli atilan Zengilan Uluslararasi Havalimanina inis yapti. Erdogan, Zengilan Uluslararasi Havalimanina inen ilk cumhurbaskani olurken, kendisini karsilayan Azerbaycanli mevkidasi Ilham Aliyev ile birlikte havalimaninin açilisini gerçeklestirdi.

Kurdele kesen Cumhurbaskani Erdogan ve Aliyev’e günün anisina havalimaninin sembolik anahtarlari hediye olarak takdim edildi. Iki lider, Zengilan’dan Cebrayil’a kara yolu ile geçecek. Erdogan, Aliyev ile Cebrayil ilini ziyaret edecek ve ortak basin toplantisi düzenleyecek.

Cumhurbaskani Erdogan ziyareti dahilinde, Cebrayil’daki Kumlak Tren Istasyonu ile Azerbaycan-Türkiye Uluslararasi Orman Egitim Merkezi, Akilli Fidancilik ve Dostluk Orman Kompleksi ile Zengilan’in Sarili köyünde bulunan Dost Agropark Zengilan Akilli Tarim Köyü Projesi’nin ilk etabinin açilis törenlerine katilacak.

Cumhurbaskani Erdogan’a Azerbaycan ziyaretinde TBMM Baskan Vekili Celal Adan, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, AK Parti Genel Baskan Vekili Binali Yildirim, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin eslik edecek.
Kaynak: İHA