Büyükçekmece'de 3 Gencin Öldügü Yerde Liselilerden Tehlikeli Hareketler

Büyükçekmece’de liseli ögrencilerin E-5’te otostop çekip, üst geçidi kullanmak yerine son sürat giden araçlarin arasinda tehlikeli bir sekilde yolun karsisina geçmeleri saniye saniye görüntülendi. Ayni noktada geçen sene ehliyetsiz bir sürücü durakta bekleyen ögrencilerin arasina dalmis, olayda 3 genç hayatini kaybetmisti.

Büyükçekmece'de 3 Gencin Öldügü Yerde Liselilerden Tehlikeli Hareketler
Büyükçekmece Kumburgaz bölgesinde bulunan üç okulun ögrencileri her gün hem kendi hem de sürücülerin hayatlarini tehlikeye atacak davranislarda bulunuyor. Ögrenciler, okul çikisi E-5 karayolundan son sürat geçen araçlarin arasindan yürüyerek karsiya geçiyor. Bu hareketi üst geçidin hemen altinda yapan ögrenciler, durakta beklerken yol kenarina da tasiyor. Tehlikeli hareketlerin yani sira duraga gelen otobüslerin az ve dolu oldugunu gerekçe sunan ögrenciler, otostop çekerek evlerine gitmeye çalisiyor. Çogu ögrencinin bu hareketi ise eglence amaciyla yaptigi ileri sürülüyor. Durakta bekleyen kiz ögrencilerden biri, “Biz çok uyariyoruz ama halen devam ediyorlar. Yanlis bence, burada çünkü çok ciddi bir kaza oldu” dedi.

Bir diger ögrenci ise otobüsün az oldugu gerekçesi ise benzer hareketlerin yasandigini söyledi.



Ayni noktada 3 liseli hayatini kaybetmisti

Geçtigimiz haziran ayi basinda E-5 kenarindaki otobüs duragina ehliyetsiz bir sürücünün kullandigi araç dalmis ve 3 liseli genç hayatini kaybederken, 13 ögrenci yaralanmisti. Durak çevresinde tedbir alinmadigi ve yan yoldan çikan araçlarin kontrolsüz bir sekilde E-5’e geçtigi de görüldü.

Kaynak: İHA