Bursa'da 3 Bin Esnaf Çataltepe Sanayi Sitesi Için Ankara'dan Destek Bekliyor

Bursa’da 2008 yilinda 3 bin küçük esnafin üye olmasiyla baslatilan Kestel Çataltepe Büyük Sanayi Sitesi’ndeki sikinti bitmedi. Magdur olan esnaf, Toplu Konut Idaresi’nin devreye girerek insaati bitirip esnafin yüzünü güldürmesini istiyor.

Bursa'da 3 Bin Esnaf Çataltepe Sanayi Sitesi Için Ankara'dan Destek Bekliyor
Kestel Çataltepe Büyük Sanayi Sitesi için para yatiran ancak yillardir dükkanlari teslim edilmeyen esnafin magduriyeti her geçen gün artiyor. BESOB yönetimi, sorumluluk almak yerine kurdurdugu kooperatifle bir kez daha insanlardan para toplamaya kalkinca esnaf çileden çikti. 14 yildir yilan hikayesine dönen esnaf sitesinde hak sahibi esnaflarin feryadi yükseliyor.

BESOB binasi önünde toplanan magdur esnaflar, ellerindeki pankartlarla seslerini duyurmaya çalisti. BESOB yönetimi göreve davet eden topluluk adina konusan Bursa Dokumacilar Odasi Baskan Yardimcisi Mehmet Kus, “2008 yilinda Toplu Konut Idaresi ve Bursa Esnaf Sanatkarlar Odalari Birligi isbirligi ile bugün gündeme gelen ‘ilk evim, ilk is yerim’ Bursa’da 3 binden fazla üyeyle baslamisti. Ancak, her ne olduysa birçok olumsuzluklarla karsi karsiya kaldik. Projeye sahip çikmayan BESOB, 2019 yilinda kooperatif kurarak 3 bin üyenin kamulastirma bedelini yatirdigi ve alt yapisinin yüzde 88’inin bittigi 3 milyon metrekare araziyi 54 milyon lirayi 5 senede ödemek üzere devrini yapti. Bu devri yaparken, Toplu Konut Idaresi ve BESOB’a para ödeyen üyeler, kooperatife devredilmemis ve açikta birakilmistir. Yani Bursa’da 2008 senesinde baslayan ‘ilk is yerim’ projesi akamete ugramistir. Bugün gelinen noktada biz ÇATSANDER olarak çesitli bakanliklarla, siyasi partilerle, belediyelerle ve mahkemelerle hakkimizi aramaktayiz” dedi.

Aradan geçen 14 yila ragmen, 3 bin tane üyenin derdine derman olacak bir kurumun ortaya çikmamasinin kendilerini magdur ettigini belirten Kus, “ÇATSANDER olarak biz 3 bin üyenin haklarini savunmak adina mücadele veriyoruz. Temennimiz 3 bin kisiyi ilgilendiren projenin tekrardan Toplu Konut Idaresi projesi altina girmesidir. Devletimizin hazir ‘ilk is yerim’ uygulamasini baslatmisken, burada bulunan 3 milyon metrekare arazide bunu hayata geçirmesini istiyoruz. 3 bin esnafimiza ücretleri karsisinda hak ettikleri yerleri vermesidir. Bu süreç kurulan kooperatifle kesinlikle ilerleme göstermemektedir. Bugüne kadar tek bir çivi çakilmamistir. Bursa esnafinin yüzünü güldürecek olan Toplu Konut Idaresi’dir. Bizim yüzümüzü güldürmesi için Toplu Konut Idaresi’ni tekrar göreve davet ediyoruz. Bu konuyla ilgili tüm bakanliklari Bursa milletvekillerini, siyasi partileri, belediyeleri göreve davet ediyoruz” diye konustu.

Gelen herkese göstermis oldugu destekten dolayi tesekkür eden ÇATSANDER Baskani Zekai Akdogan, “Bu projenin Toplu Konut Idaresi üzerinden devam etmesini istiyoruz. Bu projede 20 meslek grubu var. Ancak birkaç meslek grubunun haricinde kimse burada degil” dedi.

Üyeler ise, devlet büyüklerinin kendilerinin akitmis oldugu alin terinin yaninda olmasini istedi.

Toplanan kalabalik attiklari sloganlardan sonra dagildi.
Kaynak: İHA