Bebek Sahili'nde Cinsel Iliskiye Giren Sanik Hakim Karsisina Çikti

Bebek Sahili’nde bir kadinla cinsel iliskiye giren sahis, hakim karsisina çikti. Tutuklu sanik savunmasinda, "Olay bayanin rizasi ile gerçeklesmistir. Benim zayif halimden faydalanmistir. Magdur olan benim bu olayda" dedi. Cumhuriyet savcisi ise saniga, "Açik alanda yapilacak sey mi bu, fantezi mi yaptiniz?" diye sordu. Ara kararda sanigin tutukluluk halinin devamina karar verildi.

Bebek Sahili’nde 30 Mayis 2022 günü C.M.T. ile cinsel iliskiye giren Ö.K. hakim karsisina çikti. Istanbul 15. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya müsteki sanik C.M.T. katilmadi. Durusmada tutuklu sanik Ö.K. hazir bulundu. Durusmaya taraf avukatlari da katildi.

Mahkeme baskani durusmada C.M.T.’nin psikoz hastasi oldugunu ve kendini savunmayacak durumda oldugunu ve isledigi suça yönelik ceza sorumlulugunun olmadigi yönünde rapor geldigini söyledi.

Mahkeme baskani C.M.T.’nin ilk ifadesinde sikayetinden vazgeçtigini beyan ettigini de söyledi.

Durusmada sanik Ö.K.’nin avukati dosyadan çekilmek istedigini söyledi.

Mahkeme baskaninin sanik savunmasinin baslayacak olmasini hatirlatmasinin ardindan sanik avukati bu celse durusmada bulunacagini aktardi.

"Meydana geldi olay yapmadik diyemeyiz magdur olan benim bu olayda"

Bekar oldugunu söyleyen Ö.K., savunmasinda "Hepinizden çok özür dilerim. O gece ben orada kaldim arkadasim ile. Bayanin kendisi gelip benimle iliski yasamak istedi. Benim de psikolojim bozuk kendimde degilim. Bayanin kendisi beni iliskiye sürükledi. Zor durumdayim anlatamiyorum. Ben madde bagimlisiyim. Bayan 2-3 sefer yanimiza gelmis. Kafam yerinde degildi. Yanima tekrar geldiginde kucagima oturdu. Meydana geldi olay. Yapmadik diyemeyiz. Ben kesinlikle bayanin üzerine gitmedim. Olay bayanin rizasi ile gerçeklesmistir. Benim zayif halimden faydalanmistir. Magdur olan benim bu olayda. Zaten ben mahkumum kendimi temizlemeye çalisiyorum. Hayata bagliyim ben ama bazen hayat bizi alip götürüyor. Ben kadini tanimiyorum. Ben akil hastasi oldugunu da anlamadim" dedi.



Cumhuriyet savcisi: "Fantezi mi yaptiniz?"

Savcinin "Böyle bir seyi açik alanda neden yapiyorsunuz?" sorusu üzerine sanik "Kaza ile oldu" dedi.

Bunun üzerine savci, "Açik alanda yapilacak sey mi bu, fantezi mi yaptiniz?" seklinde sordu. Sanik ise "Yok" dedi.

Mahkeme taraflarin beyanlarinin ardindan ara kararini açikladi.

Mahkeme baskani ara kararinda C.M.T.’nin sikayetinin ya da sikayetçi olmayisinin akli dengesinin yerinde olmamasi nedeniyle önemli olmadigini belirtti.

Ara kararda sanigin tutukluluk halinin devamina karar verilerek, eksikliklerin giderilmesi için durusma ertelendi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Ö.K.’nin ’beden ve ruh bakimindan kendini savunamayacak kisiye karsi cinsel istismar’ suçundan 7 yil 6 aydan 15 yila kadar ve ’hayasizca hareketler’ suçundan ise 6 aydan 1 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti.
Kaynak: İHA