Baskan Deveci'den Üniversitelilere Çagri Açiklamasi 'Atakumlu Olun'

Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, kentte yasayan ögrencilerin ikametgahlarini Atakum’a aldirmalari çagrisinda bulunarak, “Nüfus artinca bütçede her ay 1.5 milyon TL artacak. Bu bütçe ögrencilere aktarilacak” dedi.

Baskan Deveci'den Üniversitelilere Çagri Açiklamasi 'Atakumlu Olun'
Karadeniz Bölgesi’nde ilk defa Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi is birligiyle Atakum’da gerçeklestirilen “Katilimci Bütçe” toplantisinin yeni duragi Mimarsinan Mahallesi oldu. Atakum Belediye Baskani Cemil Deveci ve belediye bürokratlari vatandaslarin talep ve önerilerini dinledi.

“Her seyi seffaf yönetiyorum”

Imarla ilgili bütün ücretleri sabitlediklerini, indirim gibi yetkileri ortadan kaldirdiklarini ve özel bir yazilim sayesinde imar sürecini hassas bir sekilde takip ettiklerini söyleyen Baskan Cemil Deveci, “Her seyi seffaf yönetiyorum. Açik yüreklilikle söylüyorum. Ben size aday oldugumda bir söz verdim. ‘Atakum’un tapusunu verseniz çocuklarimin, yakinlarimin ve bana güvenen sizlerin yere bakacagi bir davranisin içinde olmayacagim’ dedim. Sizler Atakumlu vergi veren birer yurttas olarak beni takip edin, izleyin ve denetleyin. Yakami birakmayin. Hem güvenin hem de denetleyin” diye konustu.



“Türkiye’ye örnek olur”

Üniversite ögrencileriyle ortak projeler ürettiklerini ve bu projelerin sayisini çogaltmaya çalistiklarini belirten Cemil Deveci, “Sevgili ögrenciler, Atakum nüfusuna kaydolun. 43 bin ögrenci Atakum sinirlari içinde yasiyor. 20 bini ikametini Atakum’da aldirirsa Atakum Belediyesi’nin aylik bütçesi 1.5 milyon TL artacak. Ben de bu bütçeyi meclisten karar alarak burs, yol, kitap, gida, giyecek masraflari gibi neye ihtiyaciniz varsa size aktaracagim. Gelin bu Türkiye’de ilk olsun, aranizda bir komisyon kurarak bu bütçenin nerede harcanacagina siz karar vereceksiniz. Atatürk’ün gençligi bunu ilk adim kentinde yapabilir ve bu Türkiye’ye örnek olur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA