Gürsulu Gençler Ecdadin Izleriyle Bulusuyor

Gençlerin, kültür, sanat, spor alanlarinda gelisimlerine katki saglamak için çesitli etkinlikler gerçeklestiren Gürsu Belediyesi, düzenledigi ’Geçmisten Gelecege Kültür Gezileri’yle gençlere tarih bilinci kazandiriyor.

Gürsulu Gençler Ecdadin Izleriyle Bulusuyor
Gürsu Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü’nce, 2018 yilindan beri düzenlenen ’Geçmisten Gelecege Ecdadin Izinde Kültür Gezileri’ çerçevesinde yaklasik 4 bin 600 lise son sinif ögrencisi Bursa’nin tarihi yerlerini yakindan tanima firsati buldu. 2022 Türk dünyasi kültür baskenti Bursa’nin tarihi zenginliginin gözler önüne serildigi yapilarin bulundugu tarihi alanlara yapilan kültür turunun bu seneki etkinligine Gürsu Kaymakami Naif Yavuz, Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik ve Gürsu Ilçe Milli Egitim Müdürü Ömer Faruk Bektas da katildi.

Gürsu’daki bütün lise son sinif ögrencileri, Hüdavendigar Camii, Süleyman Çelebi Türbesi, Muradiye Külliyesi, Tophane, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Ulucami, Kozahan, Kapali Çarsi, Irgandi Köprüsü, Yesil Külliyesi, Emirsultan, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni yakindan tanima firsati buluyor.

Osmangazi Türbesi’ndeki alplerin nöbet degisimini nefeslerini tutarak izleyen ögrencilere eslik eden Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Köklü tarihi, zengin kültürü, essiz dogasi ve çok yönlü turizmiyle 2022 kültür baskenti olan Bursa’yi, düzenledigimiz kültür turlariyla gençlerimize tanitiyoruz. Tarihini bilen ve tarihine sahip çikan yeni nesillerimiz aydinlik yarinlarimiza isik tutacaktir. Tarih ve kültürünü bilen gençler, millet olma bilinciyle saglam toplumlar olusturur. Bu bilinçle gençlerimizi ecdadimizin izini tasiyan Bursa’nin tarihiyle bulusturmaya devam ediyoruz. Gençlerimizden aldigimiz enerjiyle onlar için daha da güzel isler yapmanin gücünü buluyoruz. Tarihimizdeki önemini günümüze tasinmis tarihi dokusuyla gözler önüne seren Bursa’miza kültür baskenti olmak çok yakisti. Ecdadimizin yazdigi tarihimizden aldigimiz güçle, hep birlikte gelecege emin adimlarla yürüyecegiz insallah” dedi.

Gürsu Kaymakami Naif Yavuz ise, "Geleneksel hale gelmis olan gezi, ögrencilerimize ilk önce Bursa olmak üzere Çanakkale ve Istanbul tarihini tanima firsati sunuyor. Bazi ögrenciler, inanin bulundugu sehrin tarihini yakindan bilmiyor. Gelecegimizi, geçmisimizi unutmadan insa edebiliriz. Bu projeyi hayata geçiren Gürsu Belediyesine tesekkür ediyorum" diye konustu.

Her hafta düzenlenmeye devam edecek gezilerde gençler; Türk kültür tarihini yansitan yapilari inceleme ve Türk tarihinde önem tasiyan sahsiyetlerin türbelerini ziyaret etme imkani bulurken, yapilan gezilerin kendilerine büyük deger kattigini söyledi.

Tam gün süren gezilerde ögrenciler, sabah ve ögle yemeklerinde ise Bursa lezzetlerini tatma firsati buluyor.
Kaynak: İHA