Erzurum 1. OSB Baskani Urkuç Açiklamasi '6'Nci Bölge Tesvikleri Sehrin Kaderidir'

Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Baskani Murat Urkuç, 6’nci bölge tesviklerinden kalici olarak yararlanmak istediklerini belirterek, “Mevcut yatirimciyi korumak ve yeni mütesebbislere yol açmak için 6’nci bölge desteklerinin sabit olmasini istiyoruz. Bu konu sehrin kaderini etkiler” dedi.

Erzurum 1. OSB Baskani Urkuç Açiklamasi '6'Nci Bölge Tesvikleri Sehrin Kaderidir'
Cazibe Merkezleri Programi’yla baslayan, daha sonra ‘Bölgesel Tesvikler’ basligiyla uygulamaya konulan devlet desteklerinin yilsonu itibariyla güncellenmesi bekleniyor. Organize sanayi bölgelerini yakindan ilgilendiren bölgesel tesviklerde Erzurum’un hangi siralamada olacagi merak konusu olurken, is dünyasi bu konuda alinacak karari bekliyor. Erzurum’un normalde 5’inci bölge tesvikler listesinde oldugunu ancak siyasi girisimlerle (5+1) formülüyle 6’nci bölge tesviklerinden yararlandirildigini belirten Erzurum 1. OSB Yönetim Kurulu Baskani Murat Urkuç, bunun artik sabit kilinmasi gerektigini kaydetti.

Tesviklerin Erzurum’un ve bölgenin kaderini etkileyebilecegini vurgulayan Urkuç, “Bu üzerinde hassasiyetle durdugumuz bir konu. Hem stratejik hem de iklim açisindan son derece zor bir bölgede üretim yapiyoruz. Ham maddeye uzak olmamizin dezavantajlariyla birlikte sadece elektrik ve dogalgaz tüketimimiz tüm üyelerimizin belini büküyor. Bugün Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ve ilgili bakanlarimiz sürekli olarak ‘üretim’, ‘üretim’ derken, biz bu zorlu cografyada sehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için üretiyor, istihdam sagliyoruz. Üreten bir ülke olmamizi isteyen herkesin bu konuya ayri bir önem vermesi gerekir. Öyle ki, Erzurum OSB olarak sinirlarimizi genisletme, yeni yatirim sahalari açma adina ciddi çalisma içindeyiz. Tek arzumuz yeni girisimcilerimize üretmeleri için uygun bir alt yapi saglamak. Hal böyleyken Erzurum’un 6’nci bölge tesvikleri listesine alinmamasini düsünmek bile istemiyoruz. Mevcut yatirimciyi korumak ve yeni mütesebbislerin yatirimlarina ön ayak olabilmek adina bu tesvikler bizim olmazsa olmazimizdir. Yatirimciyi bu dezavantajli bölgeye çekebilmek noktasinda elimizde saglam doneler olmasi gerekir. Bunun basinda da bu tesvikler geliyor. Eger bu nimetten yararlanilmazsa kimseyi buraya yatirim yapmaya getiremez hatta mevcudu bile koruyamayiz. Bu konuda siyasilerimizin ve bürokratlarimizin büyük destegine ihtiyacimiz var” diye konustu.

Kaynak: İHA