Bulgaristan Göçmenleri Seçim Heyecanini Tekirdag'da Yasadi

Bulgaristan’da alinan erken seçim kararinin ardindan 2 Ekim Pazar günü olarak belirlenen seçimlerde Türkiye’de yasayan yüzbinlerce Bulgaristan göçmeni Türk soydaslar da oy kullanarak seçimlere katildi.

Bulgaristan Göçmenleri Seçim Heyecanini Tekirdag'da Yasadi
Bulgaristan’da yasanan siyasi istikrarsizlik sebebiyle parlamento Bulgaristan Cumhurbaskani Rumen Radev tarafindan feshedilmis, erken seçim yapilacagi karari alinmisti. Bunun üzerine Bulgaristan basta olmak üzere Bulgaristan vatandaslarinin yogun olarak bulundugu ülkelerden biri olan Türkiye’de de 4’ncü defa genel seçim için sandiklar kuruldu.

Bulgaristan sinirinda bulunan Edirne ve Kirklareli’nin yani sira, Tekirdag’da da seçim sandiklari kuruldu.

Sabah erken saatlerinde Bulgaristan vatandasligi gösteren kimlik belgeleri ve pasaportlari ile sandiklarin kuruldugu okullara gelenler tercihlerini yaparak Bulgaristan’da kurulacak olan hükümet için oylarini kullandi.

Türkiye genelinde 22 ilde toplamda 166 sandik kurularak bazi sandiklarda elektronik, bazi sandiklarda ise kâgit oy pusulasi ile gerçeklesen seçimlerde 300 binin üzerinde vatandas oy kullandi.

Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde bulunan 50’nci Yil Ortaokulu’da oy kullanan vatandaslardan Emin Yilmaz, "Evet bu sefer kazanacagiz. Daha fazla milletvekili kazanmayi düsünüyoruz. Niyetimiz bu. Kaç sefa ertelerlerse ertelesinler, sonuçta biz alacagimiz oylari almaya geldik. Bunun için de sabah erkenden oyumuzu kullanmaya geldik dedi.

"

Erman Çelik isimli vatandas ise, "Bulgaristan’da parlamento seçimlerinde oy kullandik. Sevdigimiz partiye verdik, oyumuzu kullandik. Vatandaslik görevimizi yaptik" dedi.

Kaynak: İHA