Gölbasi Belediyesi'nden Donanimli 'Sifir Atik Merkezi' Projesi

Gölbasi Belediyesi, inorganik atiklardan olusan 14 adet atik türünün depolanabildigi 1’inci sinif Atik Merkezi’ni hizmete açiyor.

Gölbasi Belediyesi'nden Donanimli 'Sifir Atik Merkezi' Projesi
Gölbasi Belediyesi, 29222 Sayili “Atik Getirme Merkezi Tebligi” ve 31623 sayili “Sifir Atik Yönetmeligi” çerçevesinde 1. sinif Atik Merkezi’ni kuruyor. Toplamda 14 adet farkli inorganik atik türünün depolanabilecegi Sifir Atik Merkezi’nde kagit, karton, plastik türevleri, metal türevleri, cam ambalajlar, ahsap malzemeler, tekstil malzemeler, piller, floresan lambalar, sitotoksit ilaçlar, yenilebilir sivi yaglar ve elektronik atiklarin depolanmasi ile çevreye verilebilecek zararlardan kaçinilmis olacak.

Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, Sifir Atik Merkezi’ni kurarken ayni zamanda benzerlerinden ayrismayi planladiklarini vurgulayarak, “Sifir Atik Merkezi’mizde ayni zamanda egitim merkezi kurduk. Olusturdugumuz dersliklerde Sifir Atik Merkezimize gelen çocuklarimiza farkindalik egitimi verecegiz. Birçok

atik merkezinde bulunmayan ama Gölbasi’nda kurdugumuz Sifir Atik Merkezimizde bulunan kompost makinesi ile çocuklarimiza atiklarin geri dönüsümünü

uygulamali olarak gösterecegiz. Çocuk Trafik Egitim Parki’nin yaninda bulunan merkezimiz trafik parkimiza gelen çocuklarimizla koordineli sekilde çalisacak ve bu sayede gelecegin bilinçli bireylerini hem trafik alaninda hem de çevre alaninda yetistirecegiz” dedi.

Gölbasi Belediyesi olarak çevre konularina her zaman duyarli olduklarini ve bu yönde çalismalar yaptiklarini belirten Simsek, “Çalisma arkadaslarimizin çocuklarimiza çevre farkindaligi kazandirmak için tamamen Gölbasi Belediyemizin imkanlariyla hazirladigi park çok önemli. Gölbasi Belediyesi olarak çocuklarimizi topluma faydali, duyarli bireyler olarak yetistirmek için çalismaya son hiz devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA