Artvin'de Etrafi Sularla Çevrili Çay Fabrikasi Ilgi Çekiyor

Artvin’in Borçka ilçesinde etrafi sularla çevrili yarim ada seklindeki çay fabrikasi görenlerin ilgisini çekiyor.

Artvin'de Etrafi Sularla Çevrili Çay Fabrikasi Ilgi Çekiyor
Karsiköy köyünde 2005 yilinda insa edilen Muratli Baraji gölü sulari yaklasik 700 yapiyi su altinda birakti. 2 bin kisi de yeni yerlesim yerine tasindi. Sular altinda kalan Karsiköy’den geriye görünen minare ile çay fabrikasinin bacasi kaldi. 56 metre uzunlugunda olan ve 35 metresi su altinda kalan minare ile fabrika bacasi, turistlerin de ilgi odagi oluyor. Baraj sulari altinda kalan çay fabrikasinin yerine Muratli Baraji gölünün kiyisina yapilan yeni çay fabrikasi ise konumuyla ilgi çekiyor. Etrafi sularla çevrili yarim ada seklindeki fabrika güzel bir manzaraya sahip.

Muratli köyünde yasayan Ilker Özçelik (69), "Suyun altinda cami var, çay fabrikasi var, bakkal, kiraathane, evler var. Bu manzarayi görmek için köyümüze geliyorlar” dedi.

Eski çay fabrikasinin ardindan yeni çay fabrikasinda da çalisan Saban Yilmaz (63) ise, “Burada çok bina suyun altinda kaldi. O günleri iyi hatirliyoruz. Eski fabrikamiz da iyiydi fakat yenisi daha iyi. Su an ben çalismiyorum ama çalisan arkadaslarimiz var. Bazen köye yelip fotograf çekenler oluyor. Gerek suda görünen minareleri gerekse yeni çay fabrikasini” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA