Saimbeyli'de 'Bayrak Yürüyüsü'

Adana’nin Saimbeyli ilçesinin Fransiz isgalinden kurtulusunun 102. yili nedeniyle bayrak yürüyüsü yapildi.

Saimbeyli'de 'Bayrak Yürüyüsü'
18 Ekim 1920’de Yüzbasi Dogan ve Kaymakam Saim Bey tarafindan Fransiz isgalinden kurtarilan ve adini 1922 yilinda Kaymakam Saim Bey’in kahramanlik destani ile alan ilçede kurtulus etkinlikleri düzenlendi.

Saimbeyli Kaymakami Emrah Özbek ile birlikte Belediye Baskani Mustafa Sahin Gökçe, Sehit Aileleri Dernegi, Kuva-yi Milliye Mücahitleri Dernegi, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve çok sayida vatandasin katilimiyla bayrak yürüyüsü yapildi.

Türkiye Gaziler ve Sehit Aileleri Vakfi Saimbeyli Sube Baskani Vahap Sener, "18 Ekim Saimbeylimizin düsman isgalinden kurtulusunun 102. yili kutlamalari büyük bir coskuyla ve bayrak yürüyüsüyle basladi.

Bizlerde bu yürüyüsteki yerimizi gururla aldik. Bizlere bu gururu yasatan tüm geçmislerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz. Bu kutlamalarin coskuyla yapilabilmesi için büyük çaba harcayan Kuvâ-yi Milliye Dernegi Saimbeyli Sube Baskani Oguz Duran Aksoy baskanima ve yurdun dört bir yanindan gelerek coskumuza ortak olan Kuvayi milliye derneklerine tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA