Öz Çocuklarini Kaçirip, Sevgilisine Eski Kocasindan Fidye Istetti

Denizli’de yasayan 4 ve 6 yaslarindaki iki çocugunu kaçiran anne, sevgilisinden eski kocasini aramasini isteyerek fidye talep ettirdi. Cep telefonu sinyalinden yerleri tespit edilen suç ortagi sevgililer ile alikoyulan çocuklar, JASAT’in film gibi operasyonuyla Ankara’da saklandiklari bag evinde bulundu.

Öz Çocuklarini Kaçirip, Sevgilisine Eski Kocasindan Fidye Istetti


Denizli’nin Çal ilçesinde yasayan Halil E’den (48) bosanan yabanci uyruklu esi Fatema E. (25), kentten ayrildi. En son Gaziantep’te oldugunu ifade ederek eski esini arayip çocuklariyla görüsen Fatema E’den, Suriye’ye kesin dönüs yapacagini aktardigi bu tarihten sonra haber alinmadi.

26 Agustos 2022 tarihinde sabah çalismak için tarlaya giden baba Halil E., Develler Mahallesi’ndeki evine döndügünde 6 yasindaki oglu Y.E. ve 4 yasindaki kizi M.S.E.’nin evde olmadigini görünce büyük bir sok yasadi. Yakinlari ve komsularinin da yardimiyla her yerde aradigi çocuklarina ulasamayan baba, kayip müracaatinda bulundu.

Gelen fidye telefonu gerçegi ortaya çikardi

Kayip iki kardesi arama çalismalari devam ederken, yaklasik 1 hafta önce baba Halil E.’yi telefonla arayan süpheli, “Çocuklarinin yerini biliyorum. Eski esinin bana 5 bin TL borcu var. Onu ödersen çocuklari sana teslim ederim” diyerek fidye istedi. Babanin ihbari üzerine harekete geçen Denizli Il Jandarma Komutanliginin dedektifleri olan Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) koordinesinde yapilan teknik ve fiziki takip sonucunda arayan numaranin konumu telefon sinyalinden tespit edildi.

Ihbarin ardindan Ankara’ya giderek titiz bir çalisma yapan JASAT’in Il Emniyet Müdürlügü ekipleriyle birlikte yaptigi basarili operasyonla öz anneleri tarafindan alikoyulan iki çocuk, saklandiklari bag evinde bulundu. Çocuklarla birlikte yakalanarak gözaltina alinarak Denizli’ye getirilen anne Fatema E. ve suç ortagi olan sevgilisi Halid E. (25), ifade islemlerinin ardindan sinir disi edilmek üzere Il Göç Idaresi Müdürlügü’ne teslim edildi. Yapilan arastirmada annenin Denizli’ye gelerek çocuklarini alip Ankara’ya götürdügü ve erkek arkadasinin eski esini arayarak fidye istedigi ortaya çikti.

Sevgilisinin eski esinden fidye isteyen Halid E.’nin ‘Tasarlayarak öldürme’ suçundan kaydi oldugu ortaya çikti. Ankara Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünce koruma altina alinan iki kardesin, babalarina teslim edilecekleri ögrenildi.
Kaynak: İHA