'Gezi Haritasi' Ile Karadeniz'in Ilk Insan Yerleskesine Yolculuk

Samsun’un Tekkeköy Belediyesi tarafindan hazirlanan ’Gezi Haritasi’ ile Karadeniz’deki ilk insan yerleskesi oldugu düsünülen ’Tekkeköy Magaralari Arkeoloji Vadisi’ni gezmek mümkün.

'Gezi Haritasi' Ile Karadeniz'in Ilk Insan Yerleskesine Yolculuk
Tekkeköy’ün tarihi ve turistik mekanlari olusturulan Gezi Haritasi ile dijitale tasindi. Tekkeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü ilçedeki tarihi ve turistik mekanlarin bilinirligini artirmak adina yeni bir çalismaya imza atti. Tarim ve sanayinin yaninda tarihi, dogasi ve kültürel degerleriyle de öne çikmak isteyen ilçenin turistik mekanlari olusturulan bir Gezi Haritasi ile bir araya getirildi.

Ilçedeki 26 mekanin fotograflariyla yer aldigi haritada, her biri için birer karekod yer aliyor. Karekodlar telefon kamerasiyla okutuldugunda ise ilgili mekanin haritadaki konumu, ulasim güzergahi ve tanitim videosuna yönlendiriyor.

Karadeniz’deki ilk insan yerleskesi

Tekkeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Ramazan Cengiz, “Tekkeköy’ün tarihi ve turistik yerlerine halkimizin daha rahat ulasabilmesi için Tekkeköy Gezi Haritasi’ni yaptik. Tekkeköy ilçesi sadece sanayisi ve tarimi ile degil tarihi ve kültürel yerleriyle de öne çikabilecek bir ilçedir. Bunlarin basinda Arkeoloji Vadisi, Kursunlu Selalesi, anit agaci, Seyh Zeynüddin Camii Türbesi gibi birçok camisi ve kilisesi mevcuttur. Biz bunlarin hepsini Tekkeköy Gezi Haritasi adi altinda birlestirdik. Her biri için bir karekod uygulamasi var. Bunu telefonlara okuttugunuzda yol tarifi ve tanitim videosu görülebiliyor” dedi.

Tekkeköy Belediye Baskani Hasan Togar, “Tekkeköy ilçemiz tarihi, dogasi ve essiz güzellikleriyle ülkemizin nadide ilçelerinden biridir. Magaralari, Arkeoloji Vadisi, camilerimiz ve kiliselerimiz ile ilçemiz bir açik hava müzesi olmasinin yani sira piknik ve mesire alanlari, dogasi ve yesiliyle insanin ruhunu dinlendiren mekanlara da sahip. Ilçemizin denizin mavisi ile yesili bulusturan yükseltisinde ferah nefes aliyoruz. Kültürel zenginliklerimiz ve dogal güzelliklerimiz zihnimizde esintiler olusturuyor. Bizim ilçemizde yasadigimiz bu güzellikleri herkeste görsün istiyoruz. Bu özellikleriyle ilçemizin turizme hitap edebilecek bir potansiyeli bulunuyor. Bu anlamda bir kültür ve tarih rehberi olarak Tekkeköy Gezi Haritasi’ni olusturduk. Halkimizin Tekkeköy’ün tarihi mekanlarina ulasimi bu haritayla daha da kolaylasacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA