Van Büyüksehir Belediyesinden Yol Çalismasi

Van Büyüksehir Belediyesi, kirsalda baslattigi yol çalismalarini araliksiz bir sekilde sürdürüyor.

Van Büyüksehir Belediyesinden Yol Çalismasi
Kirsal mahalle yollarinin altyapisini güçlendirmek ve sorumlulugundaki yol agini daha konforlu hale getirmek için çalisan büyüksehir belediyesi, zorlu cografya sartlarinda adeta dagi tasi dize getiriyor. 13 ilçede 10’larca noktada 100’lerce is makinesiyle çalisan Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi ekipleri, en ücra mahalle ve mezra yollarini daha güvenli hale getirmek için çalismalarini sürdürüyor. Tamami belediyenin idari isgücüyle yapilan çalismalarda kutu baks, menfez, dolgu, genisletme, reglaj, stabilize ve ham yol çalismalari yapiliyor.

Zorlu sartlarda çalisan ekipler, Baskale Ilicak, Deringeçit, Dereiçi ve Mahmutabat’ta menfez, dolgu, genisletme ve stabilize, Özalp Kargali, Semsettin grup yolunda menfez, ham yol, genisletme stabilize ve reglaj, Gürpinar Yatagan, Sütlüce ve Tasliyazi- Bükeç grup yolunda onarim, genisletme ve dolgu, Çaldiran Sehirpazar, Yaykiliç, Koçköprü ve Asagi Akçagedik mahallelerinde koruge boru, sanat yapilari, reglaj, Bahçesaray Ulubeyli ve Yaslikavak koruge boru, yeni yol açma, Çatak Sirmali, Heciosman ve Dokuzdam Mahallesi Armagan mezrasinda stabilize, genisletme, koruge boru, sulama kanali temizleme ve menfez, Gevas Barisik, Inköy, Töreli, Kusluk ile Daldere Doruklu mezrasinda kutu baks, güzergâh degistirme ve reglaj çalismalari yapiliyor.

Ayrica merkez ilçelerden Tusba Dilimli ve Yesilsu mahallerinde yol genisletme, dolgu ve genisletme, Edremit ilçesi Erenkent Yolu, Elmalik Mahallesi baglanti yolu ve Doganlar’da menfez, yarma, genisletme, Ipekyolu ilçesi Kösebasi Mahallesi’nde kutu baks çalismalari sürüyor.

Vatandaslarin özellikle kis aylarinda sikinti yasamamasi için yürütülen çalismalarin sezon sonuna kadar devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA