Urla'da Tekneden Düsen Balikçiyi Arama Çalismalari Baslatildi

Izmir’in Urla ilçesinde açildiklari tekneden düsen arkadasini kurtarmak için denize atlayan tekne sahibi 1 saat sonra baska bir balikçi grubu tarafindan kurtarilirken, kayip diger balikçiyi kurtarmak için denizden ve havadan helikopter destekli arama kurtarma çalismalari baslatildi.

Urla'da Tekneden Düsen Balikçiyi Arama Çalismalari Baslatildi
Edinilen bilgiye göre olay, saat 18.00 siralarinda meydana geldi. Iddiaya göre, tekne sahibi Mustafa Bulut ve balikçi arkadasi Hilmi Çaki, sabah saatlerinde attiklari aglari toplamak için Gülbahçe Mahallesi mevkiinden tekneyle denize açildi. Ikili açildiktan bir süre sonra Çaki, dengesini kaybedip denize düstü. Arkadasini kurtarmak için denize atlayan Bulut, Çaki’ya ulasamadi. 200 metre ileride bulunan bir baska balikçi gurubu hareketsiz duran teknenin yanin yanastiginda, yaklasik 1 saattir aglarin mattarina tutunmus olan Mustafa Bulut’u kurtardi.

Arama çalismalari baslatildi

Yardima gelen balikçilar tarafindan durum 112 Acil Çagri Merkezine bildirildi.

Ambulansa alinan Bulut, Urla Devlet Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alinirken, kayip Çaki’yi bulmak için Sahil Güvenlik Komutanligi ekiplerince denizden ve havadan helikopter destekli arama kurtarma çalismalari baslatildi.
Kaynak: İHA