Destici Açiklamasi 'Emeklilikte Yasa Takilanlarin Hakki Verilecek, Emekliligi Gelenlerin Tamami Emekli Edilecek Insallah'

Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, ”Emeklilikte yasa takilanlarin hak magduriyeti ortadan kaldirilacak ve emeklilikte yasa takilanlarin hakki verilecek” dedi.

Destici Açiklamasi 'Emeklilikte Yasa Takilanlarin Hakki Verilecek, Emekliligi Gelenlerin Tamami Emekli Edilecek Insallah'


BBP Genel Baskani Destici, partisinin Adana Çukurova Ilçe Baskanligi toplanti salonunda partililerle bir araya geldi. Burada konusan Destici, Bartin’da hayatini kaybeden maden isçilerine Allah’tan rahmet, ailelerine de bassagligi diledi. Türkiye’nin enerjinin yüzde sekseninden fazlasini disaridan ithal ettigini vurgulayan Destici, ”Eger bugün Türkiye bir cari açikla karsi karsiyaysa, eger bugün Türkiye bütçe açigiyla karsi karsiyaysa, eger hayat bugün hayat pahaliligi bu drece yükselmisse, enflasyon bu derece yüklemisse, bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de bizim enerjide disa bagimli olmamiz. Yani enerjiyi disaridan ithal ediyor olmamizdir. Sayet biz enerjiyi, ithal etmemis olsaydik bugün bizim cari fazlamiz vardi. Eger biz enerjiyi disaridan ithal etmemis olsaydik akaryakiti bu kadar pahali kullanmiyor olurduk. Bugün diyelim Adana’da iki liraya da üç lira olan bir narenciye meyvesinin bir ürünün Ankara’da, on bes liraya satilmasinin en önemli sebeplerinden bir tanesi nakliye masraflari. Ayni sekilde bizim disaridan ithal ettigimiz ürünlerle ilgili de bu. Dedigim gibi akaryakittaki maliyetin bir faturasi oluyor. Bu da vatandasa zam olarak, hayat pahaliligi olarak ülkeye de yüksek enflasyon olarak yansiyor. Yeralti kaynaklarimizi harekete geçirelim. Ne kadar yeralti kaynagimiz varsa; kömürse kömür, petrolse petrol, gazsa gaz bütün bunlari çikartalim. Ama bunlari çikartirken bir kere daha altini çizerek söylüyorum, is sagligi ve insan; yani isçi sagligi konusunda azami dikkati gösterilim” dedi.



“Emeklilikte yasa takilanlarin hakki verilecek”

Ocak ayina kadar hükümetin Cumhur Ittifaki ile birlikte ne yapacagina deginen Destici, ”Birlikte hep beraber bizler AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlikte Partisi önce bes yüz binin üzerindeki sözlesmeliyi kadroya alacagiz insallah. Daha sonra önce içeride çalisan taseronlar vardi, bütün taseronlar kadroya geçti. Fakat bu seksen bin kisi geçmemisti. Onlara kadro verilecek. Daha sonra da emeklilikte yasa takilarin hak magduriyeti ortadan kaldirilacak ve emeklilikte yasa takilanlarin hakki verilecek. Emekliligi gelenlerin tamami emekli edilecek insallah” dedi.



“Sayin Kiliçdaroglu’nun adayligi yüzde doksan dokuz oraninda gelmis vaziyette”

2023 seçimlerinde, Cumhur Ittifaki’yla birlikte seçimden zaferle çikacaklarini dile getiren Destici, ”Onlar tartisa durun, kim aday olacak, kim aday olmayacak. Orada zaten Sayin Kiliçdaroglu’nun adayligi yüzde doksan dokuz oranina gelmis vaziyette. Hani diyorlar ya; biz her seyi ortak akilla aldik, kararlastirdik. Valla Sayin Kiliçdaroglu hiç ortak akil falan demedi. Dümdüz dedi ki, ben adayim. Yani bunu agziyla direkt söylemese de yaptigi uygulamalarla kendi genel baskan yardimcilari söyledi, baskanlari söyledi.

Dolayisiyla da ben adayim, dedi.

Yani siz isteseniz de istemeseniz de ben adayim, dedi.

Yani en önemli konu, en önemli alinacak karar 6’li masada ortak akilla degil, bir dayatmayla karsi karsiya. Suanda buna karsi daha önce ses yükselten o masadaki bir iki partinin de sesinin kesildigini görüyoruz. Artik Kemal Bey’in adayligina, evet demekten baska çareleri kalmadi” dedi.

Kaynak: İHA