Rusya'nin Askeri Egitim Sahasina Saldiri Açiklamasi 11 Ölü

Rusya Savunma Bakanligi, Ukrayna sinirindaki Belgorod kentinde bir askeri egitim sahasina düzenlenen saldirida 11 kisinin hayatini kaybettigini, 15 kisinin de yaralandigini duyurdu.



Rusya ile Ukrayna arasindaki çatismalar devam ederken, Rusya Savunma Bakanligindan yeni bir açiklama geldi. Bakanlik tarafindan yapilan açiklamada, Ukrayna sinirindaki Belgorod kentindeki bir egitim sahasinda düzenlenen silahli saldirida 11 kisinin hayatini kaybettigi, 15 kisinin de yaralandigi aktarildi. Yapilan açiklamada saldirinin failleri hakkinda bilgiler aktarilarak, "15 Ekim tarihinde Bagimsiz Devletler Toplulugu (BDT) ülkelerinden birinin 2 vatandasi tarafindan Belgorod bölgesindeki Bati Askeri bölgesinin egitim sahasinda terör eylemi gerçeklestirdi" denildi.

Açiklamanin devaminda saldirganlarin Ukrayna savasi için gönüllü olanlarin egitim sahasinda aldigi egitimler sirasinda saldiriyi gerçeklestirdigi ifade edilerek, "Özel askeri operasyona katilma talebinde bulunan askerlere yangin egitimi verildigi sirada hafif silahlarla ates açilmasi sonucu 11 kisi öldü. Farkli yerlerinden yaralanan 15 kisi saglik tesisine götürülerek gerekli tibbi yardimlar aldi" bilgisi aktarildi.
Kaynak: İHA