Rektör Saribiyik Sampiyon Ögrencilerle Bulustu

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Dünya Üniversiteler Dövüs Sporlari Kupasi’nda dünya sampiyonluklari ve basarilar elde eden ögrencilerle tebrik yemeginde bulustu. Saribiyik ögrencilerin ülkeye katkilarindan gurur duyduklarini söyledi.

Rektör Saribiyik Sampiyon Ögrencilerle Bulustu
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Uluslararasi Üniversite Sporlari Federasyonu (FISU) tarafindan düzenlenen Dünya Üniversiteler Dövüs Sporlari Kupasi’nda iki dünya sampiyonlugunun yani sira 4 bransta 11 madalya kazanan ögrencilerle tebrik yemeginde bir araya geldi. Etkinlige Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Prof. Dr. Ali Fuat Boz ve Prof. Dr. Naci Çaglar ile Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nevzat Mirzeoglu, fakültede görevli akademisyenler ve antrenörler de katildi.

Derece elde eden ögrencileri tek tek tebrik eden Rektör Saribiyik, günün anisina plaket takdim etti.

Spor Bilimleri Fakültesi’nin yaptigi bilimsel çalismalar ve akredite olan ve olacak bölümleriyle her tercih döneminde daha da ilgi çektigini kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Özellikle ders devamliligi konusunda sagladigimiz kolayliklar sik sik turnuvalarda bulunmak durumunda olan milli sporcularimizin üniversitemizi tercih etmesinde ayrica bir etken oluyor. Bu kadar basarili sporcunun bir araya gelmesi ise üniversitemizin adinin daha da duyulmasinda ve basarilar elde etmesinde rol oynuyor. Bunun en güzel örneklerinden birisini Dünya Üniversiteler Dövüs Sporlari Kupasi’nda gördük. Ögrencilerimiz üniversitemiz adina yarisarak gögsümüzü kabarttilar. Ülkemiz adina da basarili sonuçlar elde ediyorlar. SUBÜ olarak spor alaninda da güzel ülkemize sagladiklari katkilardan gurur duyuyoruz. Dünya sampiyonu olan ve dereceye girerek madalya kazanan ögrencilerimizi, ailelerini, antrenörlerimizi ve akademisyenlerimizi yürekten kutluyorum. Basarilari daim olsun” diye konustu.

Egitim kalitesini her geçen gün artirdiklarini ve sporculara özel önem gösterdiklerini vurgulayan Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nevzat Mirzeoglu, “Ögrencilerimiz de kendilerini gelistirmeye hevesli, hirsli, ülkelerine ve üniversitemize basarilar kazandirmak için azimle çalisan örnek ögrenciler. Elde ettikleri basarilar üniversitemizin ve kendilerinin adini duyurmalarinin yani sira aslinda aldiklari egitimin ne kadar nitelikli oldugunu ve kendilerinin de bu ise nasil dört elle sarildiklarini gösteriyor. Hedefimiz milli sporcularimizin sayisini önümüzdeki süreçte daha da artirmak. Bunun kaliteli egitimle olacagini biliyoruz. Bu nedenle projelerimiz, akademik çalismalarimiz ve +1 Egitim Modeli ile seviyemizi sürekli daha ileri noktalara tasima gayretindeyiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA