Aydin'da Amatör Spor Müsabakasinda Sirasinda Sporcunun Kalbi Durdu

Aydin’in Efeler ilçesinde oynanan amatör spor müsabakasi sirasinda kalbi duran Demirci Gençlik Spor Futbol Kulübü sporcusu Hüseyin Kaya hastaneye kaldirildi. Kaya hastanede yasam savasi veriyor.

Aydin'da Amatör Spor Müsabakasinda Sirasinda Sporcunun Kalbi Durdu


Olay, Adnan Menderes Stadyumu yan sahalarda ögle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aydin 1’inci Amatör Küme 3’üncü Grup’ta mücadele eden Demirci Gençlik Spor-Hayri Usta Sportif maçinin ilk yarisinda taç atisi sirasinda Demirci Gençlik Spor ekibinden 29 yasindaki futbolcu Hüseyin Kaya bir anda bilincini kaybederek yere yigildi. Futbolcuya ilk müdahaleyi saha kenarinda bulunan saglik görevlisi Bülent Dönmez yapti. Özel araçla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldirilan Kaya’nin kalp krizi geçirdigi ve kalbinin durdugu tespit edildi. Doktorlarin müdahalesi ile tekrar hayata döndürülen Kaya, Adnan Menderes Uygulama ve Arastirma Hastanesi’ne sevk edildi. Yogun bakim ünitesinde tedavi altina alinan Kaya’nin hayati tehlikesinin bulundugu ögrenildi.

Olay sonrasi amatör spor camiasi duruma tepki göstererek oynana amatör spor müsabakalarinda da stadyumda bir ambulans görevlendirilerek hazir bekletilmesini istedi.

"Tarafimiza iletilmis bir ambulans talebi bulunmamaktadir"

Konu ile ilgili Aydin Saglik Müdürlügü’nden yapilan açilamada, "15.10.2022 tarih saat 15:27:05’de 112 Çagri Merkezine gelen ihbar sonrasinda 15:27:40’da ambulans görevlendirilmis, ekibimiz 15:35:40’de olay yerine ulasmistir. Tarafimiza iletilmis ambulans talebi bulunmamaktadir. Ayrica Amatör maçlarda ambulans bulundurulma zorunlulugu bulunmamaktadir. Saglikçi bulundurmak ve ambulans temini konusu talep edilmesi halinde kulüpler ve federasyon sorumlulugundadir. Ilimiz de yaklasik olarak günde 20 kadar farkli sahalarda yapilan tüm maçlar için ambulans görevlendirmesi mümkün ve reel olmamakla birlikte Adnan Menderes Stadi çevresinde 3 ekibimiz konusludur ve 112 aranmasi halinde bu olayda da görüldügü gibi en kisa sürede intikal etmektedirler. Il Ambulans Servisi ekipleri tüm halkimiza bakanligimizin koydugu standartlarda hizmet verebilecek adet ve konumlardadir. Demirci Gençlik Spor kulübüne ve genç futbolcu Hüseyin Kaya’ya geçmis olsun dileklerimizi iletiyor, acil sifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA