Bingöl'de Nefes Kesen Deprem Tatbikati

Bingöl’de valilik ile AFAD Il Müdürlügü koordinesinde 453 personelin katilimiyla deprem tatbikati gerçeklestirildi.

Bingöl'de Nefes Kesen Deprem Tatbikati
Bingöl’de valilik koordinesinde Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ile kurumlarin katilimiyla deprem tatbikati gerçeklestirildi.

Diyarbakir, Mus, Bitlis, Van, Erzurum ve Tunceli ekiplerinin yani sira gönüllülerden olusan toplam 453 personelin katildigi tatbikatta senaryo geregi 6 büyüklügünde bir deprem meydana geldi. Deprem kaynakli olarak kaza, yangin gibi olaylara ekipler müdahale ederken, kent merkezinde yikimi baslayan eski hükümet konaginda nefes kesen kurtarma operasyonlari gerçeklestirildi.

Ilk olarak Afet Kriz Merkezi’nde incelemeler yapilirken, daha sonra kurtarma çalismalari yapildi.

Tatbikatinin her bölümünü inceleyen ve daha sonra alana gelerek bilgi alan Vali Kadir Ekinci, burada açiklamalarda bulundu. Vali Ekinci, “Bingöl deprem ve afetsellik açisindan riskli bir bölgede yer aliyor. Dogu Anadolu ve Kuzey Anadolu fay hatlarinin kesistigi birinci derece deprem bölgesinde yer alan ilimizde her an depreme karsi, diger afetlere karsi her an hazir olmak durumundayiz. Bizler de yapmis oldugumuz çalismalari buna göre çalistiriyoruz. Bugün de çevre illerden katilim ile birlikte hakikaten genis katilimli bir tatbikati hem masa basi hem de saha tatbikatini icra etme firsati bulduk. Bu tatbikatta toplamda 453 personelimiz, 76 aracimiz görev aldi. Yine bu çerçevede ekiplerimiz 6 lokasyonda yangin, deprem, tahliye gibi çesitli alanlarda görev icra ettiler. Hakikaten gördük ki arkadaslarimizin hem olaylara performanslari, hem donanimlari hem hizlari hem de koordinasyon süreçleri gayet basarili ve güven verici sekilde oldu” dedi.

Deprem tatbikatinin gerçege yakin oldugunu ve manevi olarak etkilendigini söyleyen vatandaslardan Arzu Yamanoglu ise, “Siren seslerini duydum. Merak ettim geldim, çok da korktum. Geldigimde olaganüstü afet durumlari için bir tatbikat yapildigini gördüm. Ve nerede ne yapmamiz gerektigini ögrendim, bilgiler aldim. Çok güzel bir tatbikat oldugunu düsünüyorum. Manevi olarak da etkilendik, emegi geçen herkese tesekkür ederim” seklinde konustu.

Vali Kadir Ekinci ve kurum müdürleri, tatbikat sonrasi ekiplere tesekkür ederek hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA