Basiskele Belediyesi Yilda Yaklasik 1 Milyon TL Tasarruf Saglayacak

Basiskele Belediyesi, Günes Enerji Sistemi (GES) Projesi ile kendi elektrigini kendi üreterek yilda yaklasik 1 milyon TL’lik tasarruf saglayacak.

Basiskele Belediyesi Yilda Yaklasik 1 Milyon TL Tasarruf Saglayacak
Basiskele Belediyesi Fen Isleri ve Temizlik Isleri Müdürlügü Yerleskesi’ndeki hizmet binalarinin çatilarina günes enerjisi panelleri yerlestirilmeye baslandi. Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarindan günes enerjisi, Ovacik Mahallesi’nde yer alan Fen Isleri ve Temizlik Isleri Müdürlügü Yerleskesi’ndeki hizmet binalarinin çatilarina yerlestirilecek günes panelleriyle elektik enerjisine dönüstürülecek. Kendi elektrik ihtiyacini GES Projesi ile üretecek olan Basiskele Belediyesi, yilda 200.000 kwh elektrik üreterek yilda yaklasik 1 milyon TL’lik ciddi bir tasarruf saglayacak.

Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, ilçenin ilk Günes Enerji Sistemi (GES) Projesi’nin kuruldugu Fen Isleri ve Temizlik Isleri Müdürlügü Yerleskesi’nde incelemelerde bulundu. Özlü, "Bu bizim ilk GES projemiz. Bunu devam ettirecegiz. Su anda basvurusunu yaptigimiz belediye hizmet binamiz sirada geliyor. Bu bizim için ilk deneyimleme olacak. Burada yillik 200.000 kwh elektrik, yani yaklasik 1 milyon TL’lik elektrik üretmis olacagiz. Bu anlamda ciddi bir enerji tasarrufu saglamis olacagiz. Söyle daha anlasilir bir sekilde söylemek gerekirse aylik 120 ila 150 hanenin elektrik tüketimi kadar elektrigi biz sadece bu Fen Isleri Müdürlügü binamizin üzerine kurdugumuz GES’den elde etmis olacagiz" dedi.



"Burada yillik yaklasik 1 milyon TL’lik elektrik üretimi saglayacagiz"

Basiskele’de günes enerji sistemlerinin sayilarinin ileriki zamanlarda artarak devam edecegini vurgulayan Yasin Özlü, su ifadeleri kullandi:

"Su anda burada yaptigimiz GES Projesi, 2 milyon 500 bin TL’lik bir yatirim ama hesaplamalarimiza göre 2 ila 3 yil arasinda bu yatirimi geri kazanmis olacagiz. Bu yilin ilk 10 aylik döneminde belediye birimlerimizin elektrik tüketiminden dolayi yaklasik 2 milyon 500 bin TL’lik ödeme yaptik. Burada yillik yaklasik 1 milyon TL’lik elektrik üretimi saglayacagiz. Bir de belediye hizmet binamizda ayni kapasitede GES kurulacak. Bir yil sonunda tükettigimiz kadar elektrigi üreten bir belediye haline gelecegiz. Bunun da belediyemize çok büyük tasarrufu olacak. Bu projeyle üretilen enerjinin fazlasini da ulusal sebekeye vererek oradaki diger tüketimlerimize karsilik verecek. Bu bakimdan yilda 3-4 milyon tasarruf yapacagiz ki, enerjinin artan maliyetleri ve egilimlerine baktigimiz zaman ciddi bir tasarrufun ilerleyen yillarda da ortaya çikacagini öngörüyoruz"
Kaynak: İHA