Bakan Soylu, Madendeki Patlamada Ölen Isçi Sayisinin 14'E Yükseldigini Açikladi

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Bartin’in Amasra ilçesindeki madende meydana gelen patlamada ölen isçi sayisinin 14’e yükseldigini açikladi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ise patlamanin ilk belirlemelere göre grizudan kaynaklandigini söyledi.

Bakan Soylu, Madendeki Patlamada Ölen Isçi Sayisinin 14'E Yükseldigini Açikladi


Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Bartin’in Amasra ilçesinde maden ocaginda meydana gelen patlamanin oldugu bölgeye gitti. Içisleri Bakani Süleyman Soylu, gazetecilere yaptigi açiklamada, “Milletimizin basi sag olsun. Saat 18.15 civarinda bulundugumuz bu bölgede bir 300-350 metre kotlarinda bir patlama meydana geldi. Bu patlamanin akabinde gerek buranin tahlisiye ekipleri, arama kurtarma ekipleri, gerekse çevreden gelen tahlisiye ve arama kurtarma ekipleri müdahale ettiler” dedi.

Çalismalarin devam ettigini ifade eden Soylu, “Türkiye’de bu konuda yetkili olan bütün arama kurtarma ekipleri yola çiktilar. Buraya kimisi intikal etti. Teknik bütün arkadaslarimiz bu konuya vakif olan arkadaslarimiz burada çalismalarini sürdürüyorlar. Vali Hanim tüm arkadaslarimizla birlikte olayin basindan beri hem aramaya kurtarmaya nezaret ediyor. Iki ambulans uçak Zonguldak’taki havaalanina intikal ettirildi” diye konustu.



Bölgede sahra hastanesinin olusturuldugunu kaydeden Soylu, “Hakikaten üzüntü duydugumuz tablo ile karsi karsiyayiz. 110 kardesimiz orada çalisiyordu. Bunlarin bir kismi bu patlamadan hemen sonra üst kotta olanlar çiktilar. Bir kismi kurtarildilar” ifadelerini kullandi. Bakan Soylu riskli bölgede 49 isçinin bulundugunu, suana kadar hastaneye 21’inin intikal ettirildigini aktararak 14 isçinin de hayatini kaybettigini açikladi.

Ocaktan çikarilan 7 isçinin hastaneye intikal halinde oldugunu belirten Soylu, 3 isçinin de yogun bakimda oldugu bilgisini aktardi. Bakan Soylu, “Diger yaralilar tedavi altinda. Yanik olanlarin bir kisminin Istanbul’a intikali konusunda tüm hazirliklar gerçeklesiyor. Öncelikle asagida hakikaten büyük bir mücadele konuluyor. Allah oradaki kardeslerimizin yardimcilari olsun. Milletimizin basi sag olsun. Aileler burada onlara da bilgi vermeye çalisiyoruz. Dönem dönem bilgi aldikça, sizlere bilgi intikal ettirecegiz. Baska yerden gelen bilgilere vatandaslarimizin itibar etmemesini istiyoruz. Belirli saat araliklarinda sizlerle bilgileri paylasmis olacagiz. Tekrardan basimiz sag olsun” seklinde konustu.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ise madende kismi göçükler oldugunu ve ilk belirlemelere göre patlamanin grizudan kaynaklandigini söyledi.

Kaynak: İHA