Avustralya'yi Sel Vurdu Açiklamasi 1 Ölü

Avustralya’da etkili olan siddetli yagis nedeniyle 1 kisi hayatini kaybederken, ülkenin 4 eyaletinde tahliye karari alindi.

Avustralya'yi Sel Vurdu Açiklamasi 1 Ölü
Avustralya’yi siddetli yagis vurdu. Ülkenin bazi bölgelerinde, son 24 saat içerisinde Ekim ayindaki ortalama yagislarinin 4 kati yagis meydana gelirken, 4 eyalette ise tahliye karari verildi.

En az 500 evin sular altinda kaldigi ülkede 1 kisiden de haber alinamiyor. Selden en çok etkilenen eyalet Victoria’da siddetli yagis nedeniyle yollar göle döndü, okullarda egitime ara verildi, 3 bin ev ve is yeri elektriksiz kaldi.

Tasmanya’da ise 24 saat içinde siddetli yagisin ardindan nehirler tasti. Selden etkilenen Yeni Güney Galler’in Forbes kasabasinda 600 kisiye tahliye çagrisi yapildi. Eyaletin batisinda araci sular altinda kalan 1 kisi hayatini kaybetti.
Kaynak: İHA