Artvin Valisi Doruk, Gürcistan Sinirindaki Camili Havzasi'ndaki Köylerde Incelemelerde Bulundu

Artvin Valisi Yilmaz Doruk, Borçka ilçesine bagli Camili (Macahel) köyüne giderek bir takim inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Artvin Valisi Doruk, Gürcistan Sinirindaki Camili Havzasi'ndaki Köylerde Incelemelerde Bulundu
Artvin Valisi Yilmaz Doruk, yolu yilin yaklasik 6 ayi kardan dolayi ulasima kapanan ve Gürcistan sinirinda bulunan Camili Havzasindaki alti köyün ulasimini saglayan yaklasik 50 kilometrelik Borçka-Camili karayolunun durumunu inceledi. Düzenli köyünde bir araya geldigi köy muhtarlari ve vatandaslarin sorun ve taleplerini dinleyen Vali Doruk ardindan, köylüler ile birlikte Cuma namazini kildi.

Daha sonra Camili köyüne gelen Doruk, burada bir araya geldigi vatandaslarin ve 6 köy muhtarinin sorun ve taleplerini dinledi. Maral Köyü Muhtari Hasan Simsek, Camili Havzasi’nda kisin çok agir geçtigini belirterek, bölgeye acilen bir tünel yapilmasinin elzem oldugunu söyledi.



Öte yandan köylüler, Borçka Camili köyünden özellikle kis mevsiminde hastalik ve acil durumlarda Gürcistan topraklarindan Türkiye’ye geçislerin saglanmasi için yaklasik bir kilometre uzunlugunda ham yol yapilmasi konusundaki taleplerini dile getirdi.

Efeler Köyü Muhtari Cavit Kahya ise bölgenin en önemli geçim kaynaklarinin basinda findik üretimin geldigini belirterek, Bölgede yilda yaklasik 400 ton findik üretilmektedir. Organik olarak üretimi yapilan findiginiz rekoltesi çok yüksek oldugundan talep görmektedir. Dolayisiyla findik depolama, kurutma ve paketleme tesisine ihtiyacimiz var” diye konustu.

Vali Doruk daha sonra Camili köyünde bulunan ve Gürcistan’a sadece 100 metre mesafede bulunan Jandarma Karakolu ile Piyade Hudut Karakolu’na giderek bir süre askerlerle sohbet ederek, sinir güvenligi konusunda yetkili komutanlardan bilgi aldi.

Vali Doruk son olarak Camili Havzasi’ndaki 6 köyden biri olan Maral’da, Osmanli döneminden kalma yaklasik 170 yillik tarihi Iremit Camisi’ni de gezdikten sonra Efeler köyüne giderek incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA