Yenimahalle'den Pazar Yerlerine Çevreci Dokunus

Yenimahalle Belediyesi, ilçenin farkli noktalarinda bulunan pazar yerlerini çevreci bir dokunusla yeniliyor. Pazar yerlerini kis mevsimi öncesinde kapali hale getirmeyi planlayan Yenimahalle Belediyesi, bunun yaninda pazar alanlarinin üzerine yenilenebilir enerji kullanimi için günes enerji santralleri kuruyor.

Yenimahalle'den Pazar Yerlerine Çevreci Dokunus
Yenimahalle Belediyesi, pazar yerlerini çevreci ve enerji dostu alanlar haline getirmek için kollari sivadi. Enerji tasarrufuna büyük katki sunmayi hedefleyen belediye, mevcutta üzeri açik olan Kardelen, Ergazi, Inönü ve Kentkoop Mahallesi pazar yerlerinin üzerini kapatarak fotovoltaik günes enerji panelleri yerlestirecek. Hazirlanan proje ile Bati Sitesi Mahallesi pazar yeri ile birlikte toplamda 26 bin 394 metrekare alana enerji paneli yerlestirilerek, sebeke baglantili elektrik enerjisi üretimi yapilacak.

“Kendi elektrigimizi kendimiz üretecegiz”

Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, “Göreve geldigimiz günden beri belediye kaynaklarini en verimli sekilde kullanmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Yenimahalle’de tasarruf konusuna büyük önem veriyoruz. Ülke olarak enerji sarfiyatini azaltmak ve fosil yakitlar yerine yenilenebilir enerjiye geçisi baslatmak için birlikte çalismamiz gerekiyor. Bugüne kadar kamu kaynaklarini özenle kullandik. Simdi de bes mahallemizde açik olan pazar alanlarinin üzerini kapatacagiz. Bu alanlara günes enerjisi panellerini konumlandirarak kendi elektrigimizi üretecek ve belediye bütçesine çok ciddi bir katki saglayacagiz. Ürettigimiz elektrikle belediyemizin tüm tesislerinin ihtiyacini karsilamayi planliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA