Kuzey Kore Açiklamasi 'Uzun Menzilli Seyir Füzeleri Basariyla Test Edildi'

Kuzey Kore iki uzun menzilli stratejik seyir füzesinin basarili bir sekilde test edildigini açikladi. Lider Kim Jong-Un’un test atislarini bizzat denetledigi bildirildi.

Kuzey Kore Açiklamasi 'Uzun Menzilli Seyir Füzeleri Basariyla Test Edildi'
Eylül ayi sonundan itibaren gerçeklestirdigi balistik füze denemeleri ile bölgede tansiyonu yükselten Kuzey Kore’den yeni bir açiklama geldi. Devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansi (KCNA), iki uzun menzilli stratejik seyir füzesinin dün basarili bir sekilde test edildigini açikladi.

Lider Kim Jong-Un’un test atislarini bizzat denetledigi belirtilirken, ülkenin bati kiyisindan firlatilan füzelerin yaklasik 2 saat 50 dakika yol kat ettikten sonra 2 bin kilometre uzaktaki hedefleri isabetli bir sekilde vurdugu kaydedildi. "Füze testlerinin, Kore Halk Ordusu’nun taktik nükleer operasyon birimlerinde konuslandirilan uzun menzilli stratejik seyir füzelerinin savas verimliligi ve gücü ile genel operasyonel uygulama sisteminin teknik güvenligini daha da artirma amaci tasidigi" belirtilirken, lider Kim Jong-Un’un deneme sonucundan büyük memnuniyet duydugu açiklandi.

Kim: "Düsmanlarimiza bir baska açik uyari"

Yaptigi açiklamada son denemenin düsmanlarina yönelik bir baska açik uyari oldugunu kaydeden Kim ise, test atislari ile Kuzey Kore’nin savas caydiriciliginin mutlak güvenilirliginin ve savas kapasitesinin pratik dogrulamasinin yapildiginin altini çizdi. Nükleer stratejik silahli kuvvetlerin operasyonel alanini genisletmeye devam etmeleri gerektigini yineleyen Kim, bunun herhangi bir önemli askeri krizi ve savasi kararli bir sekilde caydirmak ve inisiyatifi ele almak için önemli oldugunu ifade etti.

Ülkenin nükleer stratejik silahli kuvvetlerinin askeri hazirliklari daha da mükemmellestirecegine dair beklenti ve inancini dile getiren Kim, basarili test atisina katkida bulunan görevlilerle hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA