Egirdir'de 61 Bin Dekarlik Elma Bahçesinden 400 Bin Ton Rekolte Bekleniyor

’Granny Smith’, ’Yari bodur’, ’Starking’ ve ’golden’ gibi çesitli türlerde elma üretiminin yapildigi Egirdir’de hasat devam ediyor. Egirdir Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen, Egirdir’de yaklasik 61 bin dekarlik elma bahçesinden 400 bin ton rekolte beklediklerini ifade etti.

Egirdir'de 61 Bin Dekarlik Elma Bahçesinden 400 Bin Ton Rekolte Bekleniyor
Egirdir Kaymakami Adem Çelik, Egirdir Belediye Baskani Veli Gök, Egirdir Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen ve Tepeli Köyü Muhtari Mehmet Sahan ile birlikte elma bahçelerini dolasti.Çelik bahçe sahiplerinden elmanin toplanmasindan, depolanmasina, satisina kadar geçen süreç hakkinda bilgi aldi.

Egirdir Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen, Egirdir’de yaklasik 61 bin dekarlik elma bahçesinden 400 bin ton rekolte beklediklerini ifade etti.

Akçimen, bazi elma üreticilerinin elmayi dalinda sattiklarini, bazilarinin da soguk hava depolarina koydugunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA