Avrupa Miras Günleri 2022 Ayvalik'ta Düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanligi’nin yürütücülügünde düzenlenen Avrupa Miras Günleri 2022, “Sürdürülebilir Miras” temasiyla Ayvalik’ta gerçeklestirildi.

Avrupa Miras Günleri 2022 Ayvalik'ta Düzenlendi
Ayvalik Belediyesi, tüm dünyada ortak bir dille belirlenen “Sürdürülebilir Miras” temasi adi altindaki etkinlige; Zeytin Çekirdekleri konseri ve Ayvalik Sanat Kültür Egitim Vakfi (ASKEV) Evi’nin Tanitimi” basligiyla katilim sagladi.

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, “Her yil bir tema belirlenerek, bu tema çerçevesinde düzenlenecek etkinliklerle Avrupa Miras Günleri’ne belediye olarak katiliyoruz. Ülkemizin sahip oldugu kültürel mirasin korunmasina yönelik yaptigimiz çalismalarin hem ulusal hem de uluslararasi platformda tanitiminin yapilabilmesi, bu konuya verdigimiz önemin ifade edilebilmesi için önemli bir firsat olusturuyor” dedi.

Etkinlikler dahilinde; Ayvalik Sanat Kültür ve Egitim Vakfi merkezinde Sera isimli salonda bir müzik dinletisi gerçeklestirildi.

Konser öncesinde; ASKEV Yönetim Kurulu Baskani Lamia Müslim katilimcilara vakif ve yapisal nitelikteki Vakifevi hakkinda detayli bilgi sundu.
Kaynak: İHA