Ne Kadar Çok Kitap, O Kadar Çok Balik

Izmir’in Dikili ilçesinde bulunan Bademli Mehmet Ertugrul Denizolgun Ilkokulu ögrencileri yaz tatilinde "30 Kitap, 1 Balik" projesiyle tatil süresince 60 kitap okumayi basararak örnek bir projeye imza atti.

Ne Kadar Çok Kitap, O Kadar Çok Balik
Ilçeye bagli Bademli Mahallesi’nde bulunan Bademli Mehmet Ertugrul Denizolgun Ilkokulu 2/A Sinifi ögretmeni Nihan Tüneyli Ayhan ve ögrencileri, "30 Kitap, 1 Balik" projesi ile yaz tatilinde en az 30 sayfa ve 60 kitap olmak üzere tatilde ortalama kisi basi 2 bin sayfa ve 60 kitap okumayi basardi. Projenin ilk asamasinda hedefe ulasan ögrencilerine Nihan Ögretmen tarafindan birer akvaryum ve balik hediye edildi. Ögrenciler tatil süresi boyunca baliklariyla birlikte okuduklari her 30 kitap için bir balik daha hediye edildi. Proje dahilinde ögrencilere kitap okuma sevgisi ve hediye edilen baliklar sayesinde de hayvan sevgisi ve sorumluluk duygusu kazanilmasi amaçlandi.

"Baliginiz bol, kitabiniz çok olsun’’

Projenin 2022 Haziran da tatil ile birlikte basladigini belirten Ayhan, “Ayda her ögrencinin 20, yilda ise 240 kitap okumasini hedefliyoruz. Sinifimizdaki 28 ögrenci ile birlikte toplam 6 bin 700’ün üzerinde kitap okumayi ve bu kitaplari bir yil sonunda okul sinif kitapliklarina ve okul kütüphanesine hediye ederek, okulumuza Izmir’in en büyük kütüphanesini kazandirmayi hayal ediyoruz’’ dedi.

Sözlerine "Baliginiz bol, kitabiniz çok olsun" sloganiyla yola çiktiklarini ifade ederek devam eden Ayhan, "Ögrencilerimin 4 yil sonunda evlerinde dev bir akvaryum olmasini diliyorum’’ diye konustu.

Ögretmen Ayhan ayrica, projeye maddi manevi destek olan tüm velilere tesekkür ederken projenin çevre il ve ilçelere yayilmasini bekledigini iletti.
Kaynak: İHA