Kastamonu'da Iki Katli Ahsap Ev Ve Ahir Yanginda Küle Döndü

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çikan yanginda iki katli ahsap ev ile ahir küle döndü. Köylüler, yangin vanasiyla çikan yangina müdahale ederek alevlerin büyümesini engelledi.

Kastamonu'da Iki Katli Ahsap Ev Ve Ahir Yanginda Küle Döndü
Edinilen bilgiye göre, Daday’a bagli Degirmencik Köyü Sarici Mahallesi’nde tek basina yasayan Alzheimer hastasi Hasan Demirci’ye ait evde, henüz bilinmeyen sebeple yangin çikti. Iki katli ahsap evde çikan yangin kisa sürede büyüdü. Alevler, hemen bitisiginde bulunan ahira da siçradi. Yangini gören köylüler, köy meydaninda bulunan yangin vanasiyla alevlere müdahale etti. Yanginin büyümesini engelleyen köylüler, ardindan olay yerine sevk edilen Daday, Eflani ve Pinarbasi belediyeleri itfaiye ekipleri ile Daday Orman Isletme Müdürlügüne ait arazöz ekiplerine de yangini söndürmede destek verdi. Yangin, çevrede bulunan diger evlere siçramadan kontrol altina alinarak söndürüldü. Yanginda iki katli ahsap ev ile ahir tamamen yanarak kullanilamaz hale geldi. Yanginin ardindan jandarma ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak incelemelerde bulundu.

Daday’in Degirmencik Köyü Muhtari Yakup Demirci, "Mahallemizde 90 yaslarinda Alzheimer hastasi ihtiyar bir amcamiz oturuyordu. Yanginin ne sekilde çiktigi ya da çikarildigini henüz bilmiyoruz. Su anda iki katli ev yandi kül oldu. Yaninda ahsap ahir vardi, ona da alevler sardi, yandi. Kendi imkanlarimizla köyümüzde de bol su olmasi hasebiyle yanginin diger evreler siçramasini önledik. Su anda itfaiye ekipleri de geldi. Yangini söndürme çalismalari daha yogun basladi.

Köyümüze geçmis olsun” dedi.

Kaynak: İHA