Kartal Belediyesi Ve TEV'den Egitimde Firsat Esitligine Önemli Destek
Kartal Belediyesi ile Türk Egitim Vakfi (TEV) arasinda ‘Okutan Kartal Projesi’ne dair is birligi protokolü imzalandi. Imzalanan protokol çerçevesinde Kartal’da, ikamet eden ve maddi nedenlerle egitimine devam etmekte güçlük çeken üniversite ögrencilerine burs destegi saglanacak. Düzenlenen imza töreninde konusan Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, “TEV’in ve Kartalli komsularimizin da destegi ile üniversiteli gençlerimiz için burs sürecimizi büyütüyoruz” dedi.

Kartal Belediyesi hizmet binasinda yer alan Baskanlik makaminda gerçeklesen tören, Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, TEV Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mehmet Sükrü Tekbas, TEV Genel Müdürü Banu Taskin, TEV Anadolu Yakasi Bagisçilarla Iliskiler Müdürü Seda Ekincioglu Oral ve TEV Kurumsal Iletisim Müdürü Zeynep Canan Sülün’ün katilimi ile gerçeklesti.
Okutan Kartal Projesi ile Kartal Belediyesi ve TEV isbirligi çerçevesinde Kartalli apartman sakinleri semtte ikamet eden ve maddi nedenlerle egitimine devam etmekte zorlanan üniversite ögrencilerine karsiliksiz egitim destegi verecek. Projeye katilmak isteyen apartman sakinleri için Türk Egitim Vakfi’nda ilgili apartman adina burs fonu olusturulacak. Burs fonunda biriken destekler, Türk Egitim Vakfi tarafindan ögrencilere burs olarak verilecek.
‘Okutan Kartal’i hayata geçirmek için elimizden gelen çabayi gösterecegiz”
Imza töreninde konusan Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, “Kartal Belediyesi olarak Kartal’da yasayan ya da ailesi Kartal’da yasayan üniversite ögrencilerimize belediyemiz adina verecegimiz burslarimiz devam edecek. Bu burslara ek olarak TEV ailesi ile birlikte ‘Okutan Kartal’ projesini hayata geçirip TEV’in ve Kartal’daki hayirsever komsularimizin da destegini alarak gençlerimiz için burs sürecimizi büyütüyoruz. Bu projeyi hayata geçirmek için elimizden gelen çabayi gösterecegiz. Hem TEV ailesine hem de hocam Mehmet Sükrü Tekbas’a hem de emegi geçen bütün arkadaslarimiza ve kendi ekibime çok tesekkür ediyorum. Protokolümüz hayirli ugurlu olsun” dedi.
“Gençlerimizin aydinlik gelecegi için en büyük isik egitimdir”
Proje hakkinda bilgi veren Türk Egitim Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mehmet Sükrü Tekbas,” Türk Egitim Vakfi olarak tüm çalismalarimizda odagimiza çocuklarimiza, gençlerimize daha aydinlik ve güzel bir gelecek birakmayi, onlara fayda saglamayi ve deger katmayi aliyoruz. Türkiye’nin Egitim Vakfi olarak egitimde firsat esitligi saglamayi ülkemize karsi sorumlulugumuz olarak görüyoruz. Biliyoruz ki gençlerimizin aydinlik gelecegi için en büyük isik egitimdir. Ancak maddi yetersizlikler egitimin önündeki en önemli bariyerlerden biri olarak karsimiza çikiyor. Bunun için öncelikle gençlerimize egitimde firsat esitligi sunmak gerekiyor. Türk Egitim Vakfi olarak bunun için çaba gösteriyoruz" dedi.
“Kartal Belediyesi ile yan yana yürümekten büyük mutluluk duyuyoruz”
Sözlerine devam eden Tekbas, "Bu amacimiza ulasmada Kartal Belediyesi ile yan yana yürümekten büyük mutluluk duyuyoruz. Kartal Belediyesi’ne ve degerli Baskan Gökhan Yüksel Bey’e çok tesekkür ediyoruz. Egitime ve egitimde birlikte yaratacagimiz firsat esitligine verdigi desteklerden dolayi” seklinde konustu.
