Kardes Belediyeden Iki Elin Sesi Var'a Tam Not

Tepebasi Belediyesi’nin Almanya’dan kardes sehri Treptow-Köpenick Belediyesi temsilcileri Iki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestralari ve Korolarini yerinde gördü.

Kardes Belediyeden Iki Elin Sesi Var'a Tam Not
Tepebasi Belediyesi’nin dünya ve Türkiye’den kardes kentleri ile temaslari devam ediyor. Tepebasi’nin Almanya’dan kardes kenti olan Treptow-Köpenick Belediyesi de bir heyet ile Tepebasi Belediyesi’ni ziyaret ederek çalismalari yerinde inceliyor. Treptow-Köpenick müzik okulundan Alexander Grothe, Kardes Sehirler Dernegi üyesi Lutz Lngert ve sanatçi Dorit Bearch, Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç’i ziyaretinin ardindan sanat çalismalarini inceliyor.

Alman konuklar bu çerçevede Iki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestralari ve Korolarini ziyaret ederek orkestranin çalismalarina katildi.

Konuk heyet orkestra yetkililerinden de sürdürülen çalismalar hakkinda bilgiler aldi. Grothe, Lngert ve Bearch, Iki Elin Sesi Var projesinin çok basarili ve 2 bin 500’ü asan ögrenci sayisi ile örnegine rastlamanin çok zor oldugunu kaydetti.

Alman konuklar, kentte yasayan çocuklarin sanat ile bu sekilde bir araya getirilmesinin de takdire deger oldugunu söyleyerek, Baskan Ataç’a tebriklerini iletti.

Baskan Ataç da kardes belediyeden yapilan ziyaretin mutluluk verici oldugunu belirtmis ve Treptow-Köpenick ile verimli iliskilerin devamini temenni etmisti.
Kaynak: İHA