Giresun'da 'Dogada Oyun' Temali Resim Sergisi Açildi

11 Ekim Dünya Kiz Çocuklari Günü kapsaminda Giresun’da “Dogada Oyun” temali resim sergisi düzenlendi.

Giresun'da 'Dogada Oyun' Temali Resim Sergisi Açildi
Birlesmis Milletler Genel Kurulu tarafindan kiz çocuklarina karsi ayrimciligin önlenmesi ve onlarin insan haklarindan tam ve etkili bir sekilde yararlanmalarini saglamak amaciyla ilan edilen “11 Ekim Dünya Kiz Çocuklari Günü” dolayisiyla Giresun’da resim sergisi düzenlendi.

Giresun Üniversitesi Egitim Fakültesi Ögretim Üyelerinden Doç. Dr. Nalan Okan Akin’in Dünya Kiz Çocuklari Günü etkinlikleri kapsaminda hazirladigi “Dogada Oyun” temali sergi sanatseverlerle bulustu. Giresun Üniversitesi Çocuk Haklari Arastirma ve Uygulama Merkezinin destegiyle Can Akengin Sanat Galerisinde düzenlenen sergide, Doç. Dr. Nalan Okan Akin’in hazirladigi 22 resim ve 22 bez bebek figürü yer aliyor.

Doç. Dr. Akin, yaptigi açiklamada, “Oyun oynamak isteyen için her yer oyun alanidir. Dogada oyun alanlari daglar, denizler ve agaçlardir. Oyun oyuncakla, oyun arkadasla oynanirsa daha keyiflidir. Dogada oyun arkadaslari hayvanlardir. Dogada oyun, dogal olanla oyun güvendir, huzurdur. Çocugun hakki oyun oynamaktir. Doganin yok olusuna saskinlikla, korkuyla, kaygiyla, hüzünle ve çiglikla tepki veren çocugun isyani acitir yüregi. Sanatçinin elinde sekillenen mesajdir bu isyan. Dogada her sey yok oldugunda elinde kalan bir örgüden hayvan bir de bez bebektir. Civil civil resim ve heykellerin iç içe geçerek hazirladigi sihirli dünya; gülümserken toplumun en magdur ve savunmasiz kesimini olusturan çocuklar, özellikle de kiz çocuklari ve çocuk haklari konusunda bir kez daha düsünmemize zemin olusturmaktadir” ifadelerini kullandi.

Akin, serginin 11-16 Ekim tarihleri arasinda sanatseverlerin ziyaretine açik olacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA