KTSO'nun Yeni Baskani Muammer Üstündag Oldu

Karacabey’de uzun bir süredir gündemin ilk siralarinda yer alan Ticaret ve Sanayi Odasi’nin meslek komitesi seçimlerini kazanan taraf Muammer Üstündag’in beyaz listesi oldu. Üstündag’in beyaz listesi 18, diger aday Gökhan Tüydes’in sari listesi ise 2 meclis üyesi çikardi. Bu yil kurulusunun 52’inci yilini kutlayan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odasi’nda heyecan 8 meslek komitesi seçimleriyle basladi. Oy kullanma hakkina sahip 951 üyeden yaklasik 757’si, KTSO Hizmet Binasi’nda kurulan 4 sandikta yeni dönem meclis üyelerini belirledi.

KTSO'nun Yeni Baskani Muammer Üstündag Oldu
2 dönem KTSO Yönetim Kurulu Baskanligi görevini üstlenen Naci Güncü’nün aday olmadigi seçimlerde iki liste yaristi. Is Insani Muammer Üstündag ‘beyaz liste’ ile Genç Isinsani Gökhan Tüydes de ‘sari liste’ ile seçimlere katildi.

Karacabey Ilçe Seçim Kurulu Baskanligi gözetiminde iki adayli büyük bir heyecana sahne olan seçimlerde, 8 meslek komitesinden 7’sini Muammer Üstündag’in beyaz listesi kazanirken, sari liste yalnizca Gökhan Tüydes’in de yer aldigi 4. Komite’den galip çikti.

KTSO organ seçimlerinin ardindan aski süresi sona erdikten sonra seçilen 20 asil meclis üyesi, 15 Ekim 2022 tarihinde bu kez yine Ilçe Seçim Kurulu gözetiminde kurulacak sandikta 7 kisilik yönetim kurulu üyeleri ile TOBB Delegeleri ve Disiplin Kurulu üyelerini belirleyecek. Buradan çikacak sonuç sonrasi Karacabey Ticaret ve Sanayi Odasi’nin yeni yönetim kurulu ve meclisi görevine resmen baslamis olacak.

Karacabey’de merakla beklenen seçimi kazanan Muammer Üstündag, “Çok güzel ve örnek olacak demokratik bir seçim süreci yasadik. Bizlere oy veren vermeyen tüm üyelerimize tesekkür ediyorum. Yeni dönemde tüm meclisimizin ve yönetimimizin destegi ile yapacagimiz çalismalarla seçim öncesi vaatlerimizi yerine getirecegiz. Çok çalismamiz gerektiginin farkindayiz. Odamizla birlikte ilçemize en güzel katkiyi saglamaya çalisacagiz. Diger listenin adaylarini da seçim sürecinde gösterdikleri demokratik yaristan ötürü tebrik ediyorum. Ayrica, iki dönem Odamizda baskanlik yapan Naci Güncü ile meclis üyelerine ve geçmis dönem yöneticilerimize de sükranlarimi sunuyorum.” dedi.

Muammer Üstündag,8 komiteden 7 komiteyi kazanirken sadece 4’ncü komiteyi kaybetti. Buna göre;

1. Komitede; Nejat Deveci, Bülent Türe, Abdullah Akkoç

2. Komitede; Çagan Yüksel, Zafer Ok, Adem Surguç

3. Komitede; Muammer Üstündag, Savas Ok, Nevzat Akkus

4. Komitede; Gökhan Tüydes, Hakan Küçük

5. Komitede; Adem Bektas, Tuncay Kirmaz, Dogukan Aran

6. Komitede; Oguzhan Ünen, Esat Yavuz

7. Komitede; Zafer Somuncuoglu, Nuri Çiftçi

8. Komitede; Duygu Emir, Serap Özcan Sagdiç isimleri komitelere seçildi.
Kaynak: İHA