Hakkari'de Asiret Dügününde Izdiham

Hakkari’nin Slehi Asiret Lideri eski Belediye Baskani Fatih Keskin’nin kardesi Avukat Azad Keskin’nin dügün töreninde geline 3,5 kilo altin, damada ise 4 milyon TL takildi.

Hakkari'de Asiret Dügününde Izdiham
Keskinler semtinde Türk bayraklari ile süslenen alanda Avukat Azad Keskin Eda Tanyürek ile dünya evine girdi. Eda ve Azad Keskin çiftinin iki gün iki gece devam eden dügün töreni için 30 küçükbas hayvan, 5 büyükbas hayvan olmak üzere 35 hayvan kesildi. Davetliler damada hediye vermek için uzun kuyruklar olustururken yer yer zor anlar yasadilar. Gelinin getirilmesi sirasinda ise adeta izdiham yasandi. Yere düsenler ise davetlilerin yardimi ile yerde kaldirildi. Dügünde töreninde davetliler yagisli havaya aldiris etmeden uzun süre halaylar çekti. Zaman zaman alanda halay çekmesine dar gelmesi üzerine yüzlerce davetli ise oturarak halaylari izledi.

Dügün törenine siyasi parti temsilcileri, emniyet mensuplari, asiret liderleri, kanaat önderleri, ilçe ve belde baskanlari, is adamlari, STK temsilcileri, yurt içi ve yurt disindan davetliler ile yaklasik 10 bin kisi katildi.

Yörenin gelenek ve göreneklerinin en güzel sekilde yansitildigi dügün töreninde geline 3,5 kilo altin, damada ise 4 milyon TL hediye edildi. Gelinin altin agirligini tasiyamamasi ve zor anlar yasamasi üzerine gelin yüzünü esarp ile kapti.

Slehi Asiret Lideri eski Belediye Baskani Fatih Keskin, yakin ilgiden dolayi Allah herkesten razi olsun. Yagmurlu havada 10 binin üzerinde davetli dügünümüze istirak etti. Rahmetli babamin emaneti kardesim için herkes üzerine düsen görevi yapti. Hakkari ve çevre illerden asiret liderleri, kanaat önderleri, yurt içi ve yurt disindan davetli dügünümüze katildi.

Dügünler birlik ve beraberligin göstergesidir. Çünkü dügünlerde insanlar bir birlerini sever sayar. Hakkari’nin iki güzel gelenegi var dügünler ve taziyelerdir. Bize bu mutlulugu yasatan herkese tesekkür ederiz” dedi.

Asiret Lideri Fatih Keskin’in Avukat kardesi Azad Keskin ise “Hakkari’nin il ve ilçeleri yurt içi ve yurt disinda dügünümüze istirak ederek bizi onurlandiran herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA