Kuzey Kore 2 Yeni Balistik Füze Firlatti

Kuzey Kore’nin Japon Denizi istikametine dogru 2 yeni kisa menzilli balistik füze firlattigi bildirildi. Pyongyang yönetimi bir hafta içinde 4. füze denemesini gerçeklestirirken, ülkenin bu yilki füze denemelerinin sayisi ise 22’ye ulasti.

Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi kararlari ve uluslararasi kamuoyunun tepkilerine ragmen silah programina yeniden hiz kazandiran Kuzey Kore’nin Japon Denizi istikametine dogru 2 yeni kisa menzilli balistik füze firlattigi bildirildi.

Güney Kore ordusu, füzelerin Sunan bölgesinden yerel saatle 06.45 ile 07.03 arasinda ateslendigini açikladi.

Japonya hükümeti de füze denemesini dogrularken, füzelerin Kuzey Kore’nin bati kiyisi yakinlarindan firlatildigi ve Japonya’nin münhasir ekonomik bölgesi disindaki sulara düsmeden önce maksimum 50 kilometre irtifa ile yaklasik 350 ila 400 kilometre arasinda yol kat ettigi bildirildi.

Gelismenin ardindan Japonya, Pekin’deki büyükelçiligi araciligiyla Kuzey Kore’yi diplomatik yollardan protesto etti.

1 haftada dört deneme

Kuzey Kore geçtigimiz Pazar gününden bu yana 3 farkli füze denemesi gerçeklestirmis, Pyongyang’in silah programina yeniden hiz kazandirmasi bölgede gerilimi artirmisti. Son 1 hafta 4. füze denemesi gerçeklestiren Pyongyang yönetiminin bu yilki füze denemelerinin sayisi ise 22’ye yükselmis oldu.
Kaynak: İHA