Baskan Altay Açiklamasi 'Konya Itfaiyesi Dünyaya Model Çalismalar Yapiyor'

Konya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi, Itfaiye Teskilati’nin kurulusunun 308. yili dolayisiyla Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi isbirligiyle “Uluslararasi Itfaiye Egitim Programi ve Tatbikati” düzenledi. Gürcistanli itfaiyecilere egitimlerin verildigi ve nefes kesen tatbikatin yapildigi programa katilan Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, “Konya Büyüksehir Belediyesi olarak Konya Modeli Belediyecilik anlayisi ile hizmet ürettigimiz her alanda öncü ve önder olmaya gayret ediyoruz. Bu manada Konya Itfaiyesi de sadece Türkiye’ye degil, dünyaya model bir çalismalar yapiyor” dedi.

Baskan Altay Açiklamasi 'Konya Itfaiyesi Dünyaya Model Çalismalar Yapiyor'
Uluslararasi alanda bilgi ve tecrübesiyle model olan Konya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi, Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi (TIKA) Baskanligi is birliginde farkli ülkelerde itfaiyeci egitimlerine devam ediyor. Itfaiye Teskilati’nin 308. yili dolayisiyla düzenlenen “Uluslararasi Itfaiye Egitim Programi ve Tatbikati” Konya Itfaiye Egitim Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Egitim programinda; yangina müdahale, arama kurtarma, trafik kazasina müdahale, ilk yardim ve is güvenligi konularinda teorik egitimler verilerek uzman egitmenlerin gözetiminde bir de tatbikat gerçeklestirildi.



“Itfaiyeciler Haftasini tüm kalbimizle kutluyoruz”

Gürcistan Itfaiye Kurtarma Birlikleri Departmani Genel Idare Müdürü Beka Davitasvili, Konya Büyüksehir Belediyesi ve TIKA’ya verdikleri egitim dolayisiyla tesekkür ederek, “Bugün sizlerle burada bulunmak bizim için büyük bir onurdur. Gürcistan Itfaiye Teskilati adina Türk Isbirligi Koordinasyon Ajansi’na yardimlari ve destekleri için tesekkür ediyorum. Konya Itfaiyesi’ne, yöneticilerine, çalisanlarina, bilgi ve deneyimlerini bizimle paylasmak için zaman ayiran tüm egitmenlere tesekkür ediyorum. Itfaiye Haftamizi tüm kalbimizle kutluyoruz. Bu güzel misafirperverliginiz için tesekkür ederiz. Burada edindigimiz bilgileri, ülkemizde kullanacagiz” dedi.



“Tecrübemizi gönül cografyamizla paylasiyoruz”

TIKA Acil Durum ve Afet Müdahaleleri Egitim Programi Koordinatörü Dr. Onur Yasar, TIKA Baskanligi olarak 5 kitada, 170’ten fazla ülkede projeler gerçeklestiklerine dikkat çekerek, “Afet ve acil durum müdahaleleri egitim programi çerçevesinde Konya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligimiz ile birlikte gelistirmis oldugumuz itfaiye egitim modüllerini bugüne kadar 7 farkli ülkede gerçeklestirmis bulunmaktayiz. Bugün de burada Gürcistan’dan misafirimiz olan itfaiye teskilatinin degerli mensuplarinin egitimlerini Itfaiye Haftasi içerisinde tamamlamanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu vesileyle dogrudan insan hayatina dokunan, hayat kurtarmaya, can kurtarmaya yönelik destek veren basindan beri Büyüksehir Belediye Baskanimiz basta olmak üzere, Itfaiye Dairesi Baskanligi’mizin kiymetli personeline bir kez daha huzurlarinizda sükranlarimi sunarim” ifadelerini kullandi.

“Itfaiye, Konya Modeli Belediyecilik anlayisiyla her zaman öncü”

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay da Itfaiye Haftasi’ni kutlayarak sözlerine basladi.

Tüm itfaiyecilere saglik dolu bir ömür dileyen Baskan Altay, “TIKA temsilcimizin söyledigi gibi itfaiyecilerimiz yeri geldiginde baskalarinin canini ve malini kurtarmak için hiç gözlerini kirpmadan adeta alevlerle mücadele ediyorlar. Bu çok kutsal bir is. Onun için hepinize saglik dolu, kazasiz belasiz uzun bir görev süresi temenni ediyorum. Konya Büyüksehir Belediyesi olarak Konya Modeli Belediyecilik anlayisi ile hizmet ürettigimiz her alanda öncü ve önder olmaya gayret ediyoruz. Bu manada Konya Itfaiyesi de sadece Türkiye’ye degil; dünyaya model çalismalar yapiyor. Burada Uluslararasi Itfaiye Merkezi’mizde TIKA ile birlikte yurt disindan gelen misafirlerimize, itfaiyecilerimize edindigimiz bilgi ve tecrübeyi aktariyoruz. Bugüne kadar çok basarili bir sekilde bu süreç devam etti. Insallah bundan sonra da koordinasyonumuzu artirarak diger ülkelerin itfaiyelerine de bilgi ve tecrübelerimizi aktarmaya devam edecegiz” seklinde konustu.



“Konya Itfaiyesi güçlendiriliyor”

Tüm bu egitim faaliyetlerinin yani sira ekipman ve yeni personelle Konya Itfaiyesini güçlendirmeye devam ettiklerine vurgu yapan Baskan Altay, cümlelerinin devaminda su ifadeleri kullandi: “Konya Itfaiye teskilatini hem ekipman manasinda hem de personel manasinda yenilemeye ve güçlendirmeye devam ediyoruz. Aramiza yeni katilan arkadaslarimiz bize güç veriyor ve en modern ekipmanla onlari donatmaya da gayret ediyoruz. Ayrica hem ilçelerimize hem sehir merkezimize yeni ve modern itfaiye binalari kazandirarak en hizli sekilde yanginlara müdahale etmeyle ilgili bir stratejinin parça parça hayata geçtigine sahitlik ediyoruz. Tüm dünyadaki itfaiyecilerin Itfaiye Günü’nü kutluyorum. Tekrar egitim için sehrimizde bulunan Gürcistan’dan gelen kardeslerimize hos geldiniz diyorum. Insallah birligimiz, beraberligimiz devam etsin diye temenni ediyorum. TIKA temsilcimizin sahsinda TIKA Baskanimiza ve tüm heyete tesekkür ediyorum.”

Programin sonunda gerçeklesen tatbikat nefesleri keserken; egitim alan personele sertifikalari takdim edildi. Programa Konya AFAD Il Müdürü Yildiz Tosun, Konya Havalimani Müdürü Abubekir Özcan, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Sivil Savunma ve Itfaiyecilik bölüm baskanlari ve ögretim üyeleri katildi.

Kaynak: İHA