Yedikir Baraj Gölünde Bot Alabora Oldu Açiklamasi 1 Kisi Kayip

Amasya’nin Suluova ilçesinde balik tutmak için botla Yedikir Baraj Gölü’ne açilan 2 arkadastan biri kayboldu. Kayip kisiye ulasmak için ekipler çalisma baslatti.

Yedikir Baraj Gölünde Bot Alabora Oldu Açiklamasi 1 Kisi Kayip
Edinilen bilgiye göre, Anil Yarisci (35) ve arkadasi Idris Kiliç (43), aksam saatlerinde botla balik tutmak için baraj gölüne açildi. Diger arkadaslari Ayhan Korkmaz ise kiyida arkadaslarini beklemeye basladi.

Bir süre sonra Yarisçi ve Kiliç’in içinde bulundugu bot alabora oldu.

Panige kapilarak telefonla jandarmayi arayan Korkmaz’in ihbari üzerine bölgeye Amasya Belediyesi Itfaiye Müdürlügü Su Alti Arama ve Kurtarma ekibi, UMKE ve 112 acil saglik ekipleri sevk edildi.

Çalismalar sonucu kurtarilan Anil Yarisçi ambulansla hastaneye kaldirildi. Kaybolan Idris Kiliç için de botla göle açilan ekipler, fenerlerle aydinlattiklari suda herhangi bir ize rastlamadi.

Arama çalismalarini takip eden Suluova Belediye Baskani Fatih Üçok, “Elim bir kazayla karsi karsiyayiz. Üç hemserimiz avlanmak üzere gölet alanina geliyor. Bunlardan bir tanesi bulunamadi. Diger ikisinin saglik durumu iyi. Insallah sag salim kurtarmayi umut ediyoruz” diye konustu.

Kurtarma faaliyetine ara veren ekiplerin sabahin ilk saatleriyle beraber arama çalismalarina baslayacaklari bildirildi.

Kaynak: İHA