Bursa'da 'Drone Destekli' Asayis Uygulamasi

Bursa’da Asayis Sube Müdürlügü ekipleri, narkotik, trafik ve Ilçe Emniyet Müdürlügü ekiplerinin destegiyle 250 polisin katilimiyla Görükle bölgesinde drone destekli huzur operasyonu yapti. 350 araç, 35 isyeri denetlenirken, umuma açik alanlarda ve yesil alanlarda süpheli kisiler denetimden geçirildi.

Bursa'da 'Drone Destekli' Asayis Uygulamasi
Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü koordinesinde, Nilüfer Ilçe Emniyet Müdürlügü, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Trafik Sube Müdürlügü destegi ile Görükle’de 250 personel ve 35 ekiple asayis uygulamasi gerçeklestirildi.

Yapilan asayis uygulamalarinda mekanlar ve umuma açik alanlar denetlenirken, es zamanli olarak havadan drone ile süpheli kisi ve mekanlar takip edildi. Yapilan uygulamada 350 araç denetlenirken toplam 22 bin TL para cezasi kesildi. Denetlemelerde bin 1150 kisinin kimlik sorgulamasi yapildi. Umuma açik alanlarda yapilan denetimlerde ise 35 is yeri denetlenirken 22 is yerine islem yapildi.

Yapilan denetimlerin vatandaslarin huzur ve güvenligine yönelik çalismalar oldugunu belirten Bursa Emniyet Müdürlügü yetkilileri, uygulamalarin artarak devam edecegini ifade etti.

Kaynak: İHA