Engelli Dogan Buzagi Için Gözyasi Döküp Yardim Istedi

Sivas’in Yildizeli ilçesinde engelli olarak dogan buzagisini evinde biberonla çocuk gibi besleyen yasli adam gözyasi dökerek yardim istedi.

Engelli Dogan Buzagi Için Gözyasi Döküp Yardim Istedi
Sivas’in Yildizeli ilçesine bagli Mumcuçiftligi köyünde yürek burkan bir olay yasandi. Yaklasik 5 gün önce dogum yapan bir inek felçli bir buzagi dünyaya getirdi. Ön ayaklari kisa olan buzaginin bir tarafinin da felçli oldugu anlasildi. Ayakta duramayan buzagi, görenleri üzdü. Hayvan sahipleri Osman ve oglu Hakan Boyraz engelli buzagiya gözü gibi bakiyor. Buzagiyi eve getiren ve biberon ile besleyen baba ogul yattigi taraflarin yara olmamasi içinde yavru danayi sürekli çeviriyor. Maddi durumlari iyi olmadigi için veterinere gidemeyen Osman ve Hakan Boyraz yetkililerden yardim istedi. Buzagiyi uyutmak istemeyen ve gözyasi döken baba ogul buzagilarinin iyilesmesi için yardim bekliyor.

“Her gün çocuk gibi bakiyorum”

Engelli buzaginin sahibi Osman Boyraz, buzagisini maddi durumu elvermedigi için veterinere götüremedigini belirterek, “Hayvanim sakat dogum yapti. Bunun altina dösek, yastik yaptim, biberonla besliyorum. Çok zor geçiniyorum, ayligim yok. Yetkililerden yardim bekliyorum. Hayvanlarim vitaminsiz kaldi. Yemin torbasi 250 lira, veresiye alirsam 300 liraya veriyorlar. O yüzden alamiyorum. Hayvanima bir sifa istiyorum, çok üzülüyorum. Dana felçli ön kollarinda kürek kemikleri yok, arka ayaklari basmiyor. Sol tarafi felçli tutmuyor. Evde sobanin yanina getirip emziriyorum, doyuruyorum geri annesinin yanina götürüyorum. Ememedigi için annesi de yaninda tutmuyor, çok sikintili bir durum. Her gün çocuk gibi bakiyorum. Saga sola döndürüyorum hayvanimda agliyor bende agliyorum” dedi.



“Uyutmak istemiyoruz, yasamasini istiyoruz”

Osman Boyraz’in oglu Hakan Boyraz ise “Dört gün önce gece sakat sekilde dogdu. Anne karninda vitaminsiz kalmis o yüzden ön bacaklari kisa. Maddi durumumuz olmadigi için yem alamiyoruz. Biberonla besliyoruz, sicak tutuyoruz. Yan taraflari agrimasin diye saat basi döndürüyoruz. Geçimimiz bundan. Uyutmak istemiyoruz, yasamasini istiyoruz. Büyüklerimizin sesimizin duymasini istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA