Yasarken Sirtinda, Tasidigi Engelli Öldügünde Omuzunda Tasidi

Manisa’nin Sehzadeler ilçesinde evinde çikan yanginda hayatini kaybeden 75 yasindaki engelli vatandas Muzaffer Tumlu’ya son görevi 2018 yilinda ambulans soförlügü yaptigi sirada evine kadar sirtinda tasiyan Çetin Karamanlar yapti. Yasarken sirtinda tasidigi Tumlu’nun cenazesine omuz veren Karamanlar duygu dolu anlar yasadi.

Yasarken Sirtinda, Tasidigi Engelli Öldügünde Omuzunda Tasidi
Manisa’nin Sehzadeler ilçesine bagli Selimsahlar Mahallesi’nde bulunan tek katli evde sobadan çikan yanginda 75 yasindaki engelli vatandas Muzaffer Tumlu hayatini kaybetti. Diyabet nedeniyle 2 ayagi kesilen Tumlu, 2018 yilinin ocak ayinda geçirdigi rahatsizliktan dolayi Saruhanli Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Buradaki tedavilerinin ardindan taburcu olan Tumlu, daha sonra evine götürülmek üzere Çetin Karamanlar’in kullandigi ambulansa bindirildi. Ancak yollarin bozuk olmasi ve Tumlu’nun evinin bulundugu sokagin trafige kapatilmasi nedeniyle ambulans sokaga giremedi. Bunun üzerine ambulans soförü Çetin Karamanlar yasli adami sirtina alarak yaklasik 500 metre tasidi. Yasanan bu anlar ise cep telefonu ile kaydedildi.

Yasarken sirtinda, öldügünde omzunda tasidi

Tumlu için Selimsahlar ilçesinde bulunan merkez camisinde cenaze töreni düzenlendi.

Ögle namazini müteakip kilinan cenazede Tumlu’yu sirtinda tasiyarak evine kadar götüren ambulans soförü Çetin Karamanlar da katildi.

Ilk olarak yanginda yaralanan Tumlu’nun esi Meryem Tumlu’nun yanina giden Karamanlar, acili aileye bas sagligi diledi. Kilinan cenaze namazi sonrasi Tumlu’yu yasarken sirtinda tasiyan Karamanlar, tabutuna omuz verdi.

Aci haberin kendisine ulasmasi sonrasi üzüldügünü belirten Karamanlar, “2018 yilinda hastanede tedavisi tamamlanmisti. Ambulans ile evine götürmek üzere görevlendirildik. Evin önüne geldigimizde yollar çamurluydu. Evin oldugu yere girme imkani olmadigi için Muzaffer amcayi sirtimizda tasidik. Muzaffer amca iyi bir insandi. Zaman zaman ben kendisini ziyaret ettigimde kendisine ulastirilan yardimlari teslim ettim. Bana tesekkür etmesi bile beni çok mutlu etti. Engelli olmasi da bir dezavantajdi. Yarin bizler de bir engelli adayiyiz. Bizlere düsen görev Muzaffer amca gibi kisilerin ihtiyaçlarini karsilamaktir. Haberi duydugumda çok üzüldüm. Muzaffer amcanin yanarak can vermesi beni derinden etkiledi” dedi.

Tumlu, kilinan cenaze namazi sonrasi mahalle mezarligina defnedildi.
Kaynak: İHA