Üniversite Ögrencilerine Is Sagligi Ve Güvenligi Egitimi

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde faaliyet gösteren YEDAS, Sinop’ta üniversite ögrencilerine “Is Sagligi ve Güvenligi Alaninda VR Tabanli Sanal Gerçeklik Uygulamalari Egitimi” verdi.

Üniversite Ögrencilerine Is Sagligi Ve Güvenligi Egitimi
Sinop Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi’nde gerçeklesen Egitimi, YEDAS Sinop Bölge Müdürü Koray Keseroglu, Is Sagligi ve Güvenligi Müdürü Atakan Aktas, Yönetim Sistemleri Sefi Elçin Inceoglu ve Is Sagligi ve Güvenligi Uzmani Erdal Gürel verdi. Egitimde ayrica ‘is güvenligi saha uygulamalari, is kazalarinin sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanmasi, kisisel koruyucu donanim kullanimi, güvenlik ve saglik isaretleri’ konu basliklari altinda sunumlar gerçeklestirildi.

Is sagligi ve güvenligi (ISG) konularinda farkindalik olusturan YEDAS, Sinop Üniversitesi’ni ziyaret ederek bu alandaki tecrübelerini ögrenciler ile paylasti. Konu hakkinda açiklama yapan YEDAS Is Sagligi ve Güvenligi Müdürü Atakan Aktas, birinci önceliklerinin is güvenligi oldugunu söyledi, sanal gerçeklik tabanli is güvenligi egitimlerinin önemine vurgu yapti.

Atakan Aktas konusmasina söyle devam etti:

“Çalisanlarin sanal gerçeklik uygulamasiyla yaptiklari islerde nelere dikkat etmeleri gerektigini ve sanki is kazasi yasamislar gibi deneyimlemektedirler. Hem saha hem de ofis çalisanlarini, is kazalarindan korumaya, güvenli bir ortam saglamaya özen gösteren YEDAS, farkindalik çalismalariyla güvenlik kültürünün yayginlasmasina özen gösteriyor. Genis ve engebeli bir cografyada sebekenin bakim onarim ve yeni sebeke tesisini gerçeklestiren YEDAS, ariza onarim bakim ekiplerini, her türlü kazaya karsi korumak için gerekli bütün önlemleri aliyor. Is Sagligi ve Güvenligi birimi, yüksekte çalisma, teknik egitimler ve ilk yardim egitimleri düzenliyor; saha ziyaretleri gerçeklestiriyor. Ayrica kurallara uygun bir sekilde çalismalarini tamamlayan ekipleri ödüllendiriyor.”

Is sagligi ve güvenligi bulusmasi soru-cevap kismi ile sonlanirken üniversite ögrencilerinin düzenlenen egitime büyük ilgi gösterdikleri gözlendi.
Kaynak: İHA